Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Early Times

Early Times

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 1 l.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Ароматът е свеж, остър аромат на дъб, с нотки на карамфил, сено, плодове, шоколад. Тялоото е плътно. Вкусът е мек и кремав, с малцов характер, дъбов, леко сладникав, с билкови нотки. Финалът е чист, умерен, плавен, с доловим ябълков характер. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4 от 5 / Гласували: 5 глас(а)
Пълно описание за Early Times
Американското уиски от щата Кентъки Early Times се радва на богата и интересна история.
Днес се продава в над 20 страни по целия свят и е официална напитка на най-престижното конно надбягване – Дербито в Кентъки.
Въпреки че процесът му на производство е осъвременен, все още носи духа на „добрите стари времена“.
Вкусов профил
Аромат: Свеж, остър аромат на дъб, с нотки на карамфил, сено, плодове, шоколад.
Тяло: Плътно.
Вкус: Мек и кремав, с малцов характер, дъбов, леко сладникав, с билкови нотки.
Финал: Чист, умерен, плавен, с доловим ябълков характер.
История на производител
Дестилерията Early Times Station построена през 1860 г. в Брадстоун, Кентъки, от Джак Бийм. Индустрията се развивала с голяма скорост, а модернизацията на процесите не можела да се сравнява с „добрите стари дни“. Затова Джак Бийм избира да създава своето уиски съгласно дългогодишните традиции на смесване на зърно в малки ферментатори, което след това да премине процес на дестилация в медни казани над открит огън. Резултатът е повече от впечатляващ, търсенето се увеличава. Но през Първата световна война доставките на зърно спират и дестилерията е затворена.
Early Times сменя няколко собственици, докато не я купуват „Браун-Форман“ (Brown-Forman Corp.). Това единствената дестилерия, която „Браун-Форман“ купуват по време на Сухия режим, което се дължи на съвършената ѝ репутация като „уискито, което направи Кентъки уискитата известни“.
През годините технолозите експериментират с отлежаването на уискито, като го поставят и в нови, и в стари съдове. Вкусът е значително променен, по-мек и пивък е, което прави нововъведението харесвано от потребителите, но изважда продукта от категорията бърбън. По закон едно уиски се нарича бърбън, ако е отлежавало само в нови, обгорени бъчви от бял американски дъб. Но не изпада изцяло от групата. За определени пазари се произвежда чист бърбън с тази марка. А през 2010 г. главният технолог на „Браун-Форман“ се връща към „добрите стари времена“ и създава класическия бърбън Early Times 354. 
Мнения за Early Times

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта