Може да опиташ и това:

50,99 лв.

18,00 лв.

22,50 лв.

14,50 лв.

63,59 лв.
Пълно описание за Enira Merlot
Гроздето се бере ръчно, след което внимателно се селектира на сортировъчните маси. Cтудената мацерация на целите зърна протича от 3 до 5 дни при температура 14- 16 ºC, за да се достигне желаният цвят и пловод вкус. Алкохолната ферментация със специално подбрани допълнителни дрожди се контролира при температура 26-28 ºC в продължение на 8-10 дни,, за да се достигне 3-4 g/l редуцираши захари, следва мацерация от 5 до 8 дни в бетонни съдове с терморегулация. Малолактическата ферментация продължава в съдовете, след което отлежава 10-12 месеца в дъбови бъчви.
Бъчви: 30% двугодишни и 70% тригодишни френски дъбови бъчви
Дегустационни бележки:
Виното се характеризира с плътен, дълбок рубинов цвят. Силният и траен плодов аромат, доминиран от череша, горски плодове и ванилия, умело хармонира с добре структуриран вкус, повлиян от меки и финни танини вследствие на съзряване в френски дъбови бъчви. Дълъг и комплексен финал с усещане на зрял плод дефинира виното като изключително и атрактивно.
История на производител
Бъчви: 30% двугодишни и 70% тригодишни френски дъбови бъчви
Дегустационни бележки:
Виното се характеризира с плътен, дълбок рубинов цвят. Силният и траен плодов аромат, доминиран от череша, горски плодове и ванилия, умело хармонира с добре структуриран вкус, повлиян от меки и финни танини вследствие на съзряване в френски дъбови бъчви. Дълъг и комплексен финал с усещане на зрял плод дефинира виното като изключително и атрактивно.
Bessa Valley започва своето развитие през 2001 год. със закупуване на земя около Огняново, до Пазарджик. Частично избата е вкопана в скала, което е от съществено значение за съхранението и отлежаването на виното в бъчвите. Това позволява поддържането на постоянна темепература и влажност на въздуха. Гроздето се бере ръчно, сортира се два пъти по време на самият гроздобер. Повторно се селектира преди да попадне във ферментационните танкове. Почвата, на която са засадени лозята е перфектна комбинация от глина и пясъчно-камениста почва, смесени със карбонати. Балансът на валежите с температурата, за отглеждане на качествено грозде, е много добър. Лозята са засадени на южен хълм и между тях минават въздушни потоци, които допринасят за формиране на аромати в гроздето.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.