Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Enira Merlot

Bessa Valley

Налично

12,49 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 14.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Тракийска низина
Сорт Мерло (Merlot)
Вносител Авенди ООД
Характеризира се с плътен, дълбок рубинов цвят. Силният и траен плодов аромат, доминиран от череша, горски плодове и ванилия, умело хармонира с добре структуриран вкус, повлиян от меки и фини танини вследствие на съзряване в френски дъбови бъчви. Дълъг и комплексен финал с усещане на зрял плод дефинира виното като изключително и атрактивно. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Enira Merlot
Гроздето се бере ръчно, след което внимателно се селектира на сортировъчните маси. Cтудената мацерация на целите зърна протича от 3 до 5 дни при температура 14- 16 ºC, за да се достигне желаният цвят и пловод вкус. Алкохолната ферментация със специално подбрани допълнителни дрожди се контролира при температура 26-28 ºC в продължение на 8-10 дни,, за да се достигне 3-4 g/l редуцираши захари, следва мацерация от 5 до 8 дни в бетонни съдове с терморегулация. Малолактическата ферментация продължава в съдовете, след което отлежава 10-12 месеца в дъбови бъчви.

Бъчви: 30% двугодишни и 70% тригодишни френски дъбови бъчви

Дегустационни бележки:

Виното се характеризира с плътен, дълбок рубинов цвят. Силният и траен плодов аромат, доминиран от череша, горски плодове и ванилия, умело хармонира с добре структуриран вкус, повлиян от меки и финни танини вследствие на съзряване в френски дъбови бъчви. Дълъг и комплексен финал с усещане на зрял плод дефинира виното като изключително и атрактивно.
История на производител
Bessa Valley започва своето развитие през 2001 год. със закупуване на земя около Огняново, до Пазарджик. Частично избата е вкопана в скала, което е от съществено значение за съхранението и отлежаването на виното в бъчвите. Това позволява поддържането на постоянна темепература и влажност на въздуха. Гроздето се бере ръчно, сортира се два пъти по време на самият гроздобер. Повторно се селектира преди да попадне във ферментационните танкове. Почвата, на която са засадени лозята е перфектна комбинация от глина и пясъчно-камениста почва, смесени със карбонати. Балансът на валежите с температурата, за отглеждане на качествено грозде, е много добър. Лозята са засадени на южен хълм и между тях минават въздушни потоци, които допринасят за формиране на аромати в гроздето.
Мнения за Enira Merlot

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта