ENIRA RESERVA MAGNUM с дървена кутия

Вино Резерва 1.5л
89,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
167801251
Повече информация
Подходящи храни Задушено месо и месо на скара, приготвено с пресни ароматни билки и подправки. 
Alc.% 14.50%
Разфасовка 1.5 l.
Регион Тракийска низина
Температура за сервиране 16° - 18 °C
Сорт Мерло 66%, Сира 14%, Каберне Совиньон 6%, Пети Вердо 14%  (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot)
Награди International Wine Challenge, 2008: Bronze Concours Mondial de Bruxelles, 2016: Gold Concours Mondial de Bruxelles, 2015: Silver Decanter World Wine Awards, 2008: Commended International Wine Challenge, 2008: Commended
Вносител Авенди ООД
Непрогледен пурпурен цвят. Носът е въздействащ, сложен, дълбок и същевременно атрактивен. Водещи са подправките: канела, мента, ванилия, захаросан джинджифил и индийско орехче. Плътно, но сатенено гладко във вкуса с много добре узрели танини и фин, деликатно пикантно завършек.

История на производител: Bessa Valley

Bessa Valley започва своето развитие през 2001 год. със закупуване на земя около Огняново, до Пазарджик. Частично избата е вкопана в скала, което е от съществено значение за съхранението и отлежаването на виното в бъчвите. Това позволява поддържането на постоянна темепература и влажност на въздуха. Гроздето се бере ръчно, сортира се два пъти по време на самият гроздобер. Повторно се селектира преди да попадне във ферментационните танкове. Почвата, на която са засадени лозята е перфектна комбинация от глина и пясъчно-камениста почва, смесени със карбонати. Балансът на валежите с температурата, за отглеждане на качествено грозде, е много добър. Лозята са засадени на южен хълм и между тях минават въздушни потоци, които допринасят за формиране на аромати в гроздето.