Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Enira White

Bessa Valley

Налично

19,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 13.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Тракийска низина
Сорт 50% Марсан, 26% Русан, 24% Вионие

Наситен златист цвят и въздържан нос с класически за купажите от Рона характер - сушени билки, сухи и пресни жълти праскови, сено и ябълка. Заоблено, средно до плътно тяло с мека свежест и забележително дълъг финал. Вино със сериозна структура, което е готово да понесе доста сериозни "ухажори"- прошуто, хамон иберико или жамбон с пъпеш е съчетание, сякаш направено за бялата Енира. Брускети, салата капрезе или тартар и други изискани антипасти са комплимент за това благородно бяло вино.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Enira White

Първото бяло вино на избата от долината на Бесите е от бели сортове, типични за френската долина на река Рона, в точно съотношение 50% Марсан & 26% Русан & 24% Вионие. Без да изменя на стила и на останалите вина на домейна, то е плодово и комплексно, същевременно дълго, гъвкаво и елегантно.

Първата реколта на White е брана на ръка, като гроздето е сортирано още на лозето. Алкохолната ферментация е протекла при контролирана температура 14-16 ⁰C в продължение на 20 дни, след което между 3 и 6 месеца виното е лежало върху фините утайки с постоянен батонаж (френски термин от технологията на виното, който означава разбъркване на виното с утайката, с цел да се получи по-плътен вкус). Всеки от трите сорта в купажа е винифициран отделно. А резултатът? Просто го опитайте!

 

 

 

 

 

История на производител

Bessa Valley започва своето развитие през 2001 год. със закупуване на земя около Огняново, до Пазарджик. Частично избата е вкопана в скала, което е от съществено значение за съхранението и отлежаването на виното в бъчвите. Това позволява поддържането на постоянна темепература и влажност на въздуха. Гроздето се бере ръчно, сортира се два пъти по време на самият гроздобер. Повторно се селектира преди да попадне във ферментационните танкове. Почвата, на която са засадени лозята е перфектна комбинация от глина и пясъчно-камениста почва, смесени със карбонати. Балансът на валежите с температурата, за отглеждане на качествено грозде, е много добър. Лозята са засадени на южен хълм и между тях минават въздушни потоци, които допринасят за формиране на аромати в гроздето.

Мнения за Enira White

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта