Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

The Famous Grouse 12 Y.O.

Famous Grouse

Налично

40,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Ароматът е свежо ухание на портокалова кора и доловима опушеност в съчетание с ненатрапчив аромат на кубински пури. Тялото е плътно, топло. Вкусът е доловимо опушен с нотки на цитрус, карамел и шоколад в съчетание с елегантна кубинска пура. Финалът е дъбов с пиперлива сладост. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4 от 5 / Гласували: 4 глас(а)
Пълно описание за The Famous Grouse 12 Y.O.
Носителят на ред престижни награди The Famous Grouse 12 Year Old Blended Malt Scotch Whisky е създадено от най-фините едномалцови уискита, включително The Macallan и Highland Park, които отлежават необезпокоявани най-малко 12 години. Само по този начин те се смесват и достигат до светъл меден цвят и балансиран характер с мек и пивък вкус.
Вкусов профил
Аромат: Свежо ухание на портокалова кора и доловима опушеност в съчетание с ненатрапчив аромат на кубински пури.
Тяло: Плътно, топло.
Вкус: Доловимо опушен вкус с нотки на цитрус, карамел и шоколад в съчетание с елегантна кубинска пура.
Финал: Дъбов с пиперлива сладост.
История на производител
Историята на най-известната птица в света започва през 1896 г., когато Матю Глог наследява семейния винарски бизнес. Дядото, също Матю, създава бизнес в Пърт през 1835 г., а чичото на Матю, Уилям, започва да се занимава с блендинг (от англ. blending - смесване) на уиски през 1860 г.
През годините поколения на фамилията Глог са се трудили рамо до рамо с майстори в блендинга, дестилацията, бъчварството и търговията, за да превърнат уискито си в повече от известно. Домът на The Famous Grouse е дестилерията „Глентърет“ (Glenturret distillery) в Крийф – най-старата дестилерия в Шотландия. 
Методите и принципите на Матю Глог се следват стриктно и днес. Зърното, водата, бъчвите и сръчните ръце са жизненоважните елементи, които съставят идеалния бленд. Всяка партида ечемик, царевица и зелен малц преминават фина селекция. За да се осигури качеството на крайния резултат, процесът на отлежаване строго се контролира още от засаждането на фиданките, през добива на дървения материал и направата на бъчвите. В тях се крие магията на вкуса във всяка капка The Famous Grouse. Но създаването на блендед уиски не е само магия. То е и сложен процес на изкусно смесване на висококачествени малцове и зърно, майсторски дестилирани и поставени да отлежават в най-добрите бъчви при най-добрите условия. 
Мнения за The Famous Grouse 12 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта