Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

The Famous Grouse Swing

Famous Grouse

Налично

128,20 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 4.5 l.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Ароматът е добре балансиран дъбов аромат, с доловимо ухание на шери и цитрусови нотки. Тялото е плътно. Притежава умерено плътен вкус на зрели плодове от Спейсайд. Финалът е чист, умерено сух, продължителен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за The Famous Grouse Swing
Премиум блендед (от англ. blended - смесено) уиски, което се произвежда от началото на XIX вeк. Със сръчността и познанията си майсторите на смесеното уиски постигат съвършен бленд от висококачествени съставки, които отлежават в ръчно изработени бъчви и притежават богат, леко сладък и плътен вкус.
Вкусов профил
Аромат: Добре балансиран дъбов аромат, с доловимо ухание на шери и цитрусови нотки.
Тяло: Плътно.
Вкус: Умерено плътен вкус на зрели плодове от Спейсайд.
Финал: Чист, умерено сух, продължителен.
История на производител
Историята на най-известната птица в света започва през 1896 г., когато Матю Глог наследява семейния винарски бизнес. Дядото, също Матю, създава бизнес в Пърт през 1835 г., а чичото на Матю, Уилям, започва да се занимава с блендинг (от англ. blending - смесване) на уиски през 1860 г.
През годините поколения на фамилията Глог са се трудили рамо до рамо с майстори в блендинга, дестилацията, бъчварството и търговията, за да превърнат уискито си в повече от известно. Домът на The Famous Grouse е дестилерията „Глентърет“ (Glenturret distillery) в Крийф – най-старата дестилерия в Шотландия. 
Методите и принципите на Матю Глог се следват стриктно и днес. Зърното, водата, бъчвите и сръчните ръце са жизненоважните елементи, които съставят идеалния бленд. Всяка партида ечемик, царевица и зелен малц преминават фина селекция. За да се осигури качеството на крайния резултат, процесът на отлежаване строго се контролира още от засаждането на фиданките, през добива на дървения материал и направата на бъчвите. В тях се крие магията на вкуса във всяка капка The Famous Grouse. Но създаването на блендед уиски не е само магия. То е и сложен процес на изкусно смесване на висококачествени малцове и зърно, майсторски дестилирани и поставени да отлежават в най-добрите бъчви при най-добрите условия. 
Мнения за The Famous Grouse Swing

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта