Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Glen Grant Rothes Speyside 10 Y.O.

Glen Grant

Налично

44,49 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е балансиран, букет от аромати на градински плодове. Вкусът е кремообразен и плодов. Финалът е интензивен и плодов. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Glen Grant Rothes Speyside 10 Y.O.
Нежно и деликатно едномалцово уиски от Спейсайд. Благодарение на своето перфектно качество и конкурентна цена това уиски е сред най-продаваните в света. Създава се по традиционен и усъвършенстван процес. И до днес се използва системата с високите казани с пречиствател. Благодарение на нея Glen Grant Single Malt Whisky е по-леко и по-деликатно в сравнение с традиционния стил на Хайленд.
Вкусов профил
Аромат: балансиран, букет от аромати на градински плодове.
Вкус: Кремообразен и плодов.
Финал: Интензивен и плодов.
История на производител
Glen Grant е една от петте топ дестилерии на шотландско уиски. The Campari Group придобива Glen Grant през 2006 г. от Chivas Brothers. Своевременно дестилерията се разраства. Има 8 дестилатора и произвежда близо 12 000 000 литра годишно.
Половината от впечатляващото уиски на Glen Grant се използва като блендинг продукт, най-вече в смесените уискита на Chivas.
Дестилерията е създадена през 1840 г. от братята Джон и Джеймс Грант и само за 20 години се превръща в първата, която се хвали с електричество.
През 1872 г. Джеймс Грант напуска този свят и дестилерията е наследена от сина му, Джеймс Грант-младши. Той построява втора дестилерия в близост през 1897 г., но пет години по-късно се налага да я затвори. Отново я отваря през 1965 г., но под името Ceperdonich. Освен официалните разновидности уиски се произвеждали и много независими като Gordon and MacPhail, които бутилирали забележителни партиди повече от 20 години.
Преди повече от век наследникът на основателите инсталира в дестилерията високи казани със специален пречиствател, които продължават да се използват и днес. Той знаел, че рано или късно консуматорите ще потърсят алтернатива на изразително тежките малцови уискита, дестилирани в Хайленд. За разлика от много други производители на уиски, Грант не искал да прави компромис с качеството, като разработи блендирано уиски. Дестилерията Glen Grant е единствената в Шотландия, която използва пречиствател едновременно на Wash still (казани с вместимост 15 000 литра) и Spirit still (казани с вместимост 10 000 литра). Самата технология е уникална.
А развитието на характерния цвят на Glen Grant Single Malt Whisky се дължи на отлежаването в дъбови бъчви от бърбън и шери. Резултатът е неповторимо свежо и плодово уиски с приятен малцов вкус.
Мнения за Glen Grant Rothes Speyside 10 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта