Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Glen Scotia Double Cask

Glen Scotia

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 46,00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Леопард Трейдинг ООД
Ароматът е сладък, с ухание карамелизирани плодове и опушени нотки на бърбън. Вкусът е балансиран, мек, сладък вкус, с леко проявен характер на бренди. Финалът е умерен с нотки на шери. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Glen Scotia Double Cask
Уиски отлежавало в най-добрите дъбови въчви и довършено в бъчви от бърбън и в бъчври от шери Pedro Ximenez.
Вкусов профил
Аромат: сладък, с ухание карамелизирани плодове и опушени нотки на бърбън.
Вкус: балансиран, мек, сладък вкус, с леко проявен характер на бренди.
Финал: умерен с нотки на шери.
История на производител
Дестилерията на Glen Scotia е една от трите, които произвеждат едномалцово уиски в Камбълтаун. Създадена е през 1832 г. от Stewart, Gallbraith and Co. Дестилерята черпи вода от Кросхил Лох (Crosshill Loch) и две сонди, разположени в близост. Кембълтаун е бил столица на шотландското уиски преди Сухия режим. Имало е 28 действащи дестлерии, но сам отри оцелели.
Glen Scotia e придобита през 1919 г. от West Highland Malt Distillers, но фалира пет години по-късно. Дънкън МакКалъм купува компанията. Но тя отново е затворена през 1928 г. и няколко след това, след големи финансови затруднения, Дънкън Макалъм се хвърля в езерото, от което Glen Scotia черпи вода. Говори се, че духът му обитава дестилерията.
Дестилерията преживява и Втората световна война и започва да функционира наново. През 1954 г. е придобита от Хирам Уокър, не след дълго пък става собственост на A Gillies and Co.
Прз 1979 г. 1 000 000  £ са похарчени за реконструкция, която продължава 3 години и през 1984 г. е затворена за пореден път. След това отново сменя собтвениците. Докато накрая през 2000 г. Loch Lomond Поемат отговорността за нея. Днес дестилерията произвежда 100 000 литра годишно – драстично по-малко в сравнение с капацитета ѝ за четвърт милион.
В процеса на производство се използва само ечемик от източна Штландия и се създават само малки партиди уиски. За сметка на това обаче резултатът е елегантна селекция от едномалцови уискита, които набират бавно, но за постоянно, отдадени последователи по целия свят.
След преминаването на сложните методи на дестилация два пъти, уискито се поставя в изби от типа Дънедж (Dunnage Warehouse) и се оставя на магическите влияния на дървото и климата в Кембълтън. 
Мнения за Glen Scotia Double Cask

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта