Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Glenfiddich 21 Y.O.

Glenfiddich

Налично

289,90 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Делион ООД

Лимитирано издание посветено на китайската нова година, която през 2021 г. се пада на 12 февруари. Всеки закупил, получва подарък дегусутационна уиски чаша Гленкерн.

 

Ароматът e mлътен и флорален, с доминираща ванилия и нотки на банан, смокиня, тофи и дъб. Вкусът е първоначално мек, после жив, трептящ, съхнещ, пиперлив, с намек за пушек, дъб, лайм, джинджифил и подправки. Финалът е много дълъг, стоплящ, сух и пикантен.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Glenfiddich 21 Y.O.
Луксозният външен вид е отражение на изключителните качества на специалната напитка. Отлежало в бъчви от американски дъб в продължение на 21 години, за да постигне богат и мек вкус, уискито Glenfiddich 21 Y.O. е завършено в бъчви от карибски ром, което му придава специфични, сладки нотки на тофи, смокиня и ванилия. Тези сложни вкусове са дообогатени с топла пикантност, дъб и лек намек за пушек върху небцето, а плътните аромати на фъдж и зрял банан са удоволствие за носа.
Разкошният характер на Glenfiddich 21 Y.O. е пренесен върху сложния, ажурен дизайн на етикета на бутилката и кутията. Елегантната опаковка включва специален дисплей и книжка с историята на марката.
Аромат: Плътен и флорален, с доминираща ванилия и нотки на банан, смокиня, тофи и дъб.

Вкус: Първоначално мек, после жив, трептящ, съхнещ, пиперлив, с намек за пушек, дъб, лайм, джинджифил и подправки.

Финал: Много дълъг, стоплящ, сух и пикантен.

История на производител
През 1886 г. Уилям Грант решава да сбъдне мечтата си и да създаде „най-добрата напитка в долината”, и в рамките на една година построява дестилерия в „Glen of Fiddich” (Долината на елените). Първата капка потича от казаните на връх Коледа през 1887 г.
Философията на Уилям Грант винаги е била – „Всяка година е от значение”. Дестилерията използва 120-годишния си опит, за да създава уникални разновидности на едномалцови уискита и благодарение на този подход, Glenfiddich е най-награждаваното едномалцово уиски в света.
Мнения за Glenfiddich 21 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта