Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Glengoyne 10 YO

Glengoyne

Налично

82,32 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.

Питието със златен цвят узрява в специално подбрани бъчви от шери, изработени от европейски и американски дъб. Вкусна напитка с аромат на плодове и намек на карамел.

Аромат: Лек, билков, с голямо влияние на бърбън, повече кремообразен, отколкото плодов.

Вкус: Сладък и леко пикантен. Богат на ечемик, с по-силно влияние на бърбън, плодове като лимон и круша.

Финал: Средно дълъг, остава темата на плодове, с орехи и билки.

Комбинирайте с друг продукт от категория DIY, за да спестите.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Glengoyne 10 YO

Glengoyne е единственото от шотландските уискита, които се дестилират от напълно необработен малц. Той се оставя да изсъхне естествено, преди да започне ферментацията и дестилацията, което води до елегантен стил и превъзходен вкус. Това меко, сладко 10-годишно сингъл малц уиски от дестилерията на Glengoyne е носител на златен медал на Световния конкурс за спиртни напитки в Сан Франциско през 2007 година.

История на производител

Дестилерията Glengoyne е основавана през 1833 г. северно от Глазгоу, Шотландия. Glengoyne е уникален в производството на сингъл малц уиски, узряло в Lowlands. Предполага се, обаче, че дестилерията съществува от по-рано, тъй като в началото на 19-ти век, поради тежките данъци върху производството на спиртни напитки, наложени от правителството, много производители на уиски са принудени да работят нелегално. А именно този район, пълен с хълмове и гористи местности са осигурили отлично покритие за много дестилатори. Дестилерията първоначално е била собственост на Джордж Конел, който я е построил и е сключил договор за отдаване под наем на заобикалящата земя, на която е построен склад, който и до днес се използва. През 1876 г. дестилерията е продадена на братята Ланг. Дестилерията остава в Ланг Брадърс, докато през 1965 г. не бъде поета от Robertson & Baxter, която по-късно става Edrington Group.

Мнения за Glengoyne 10 YO

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта