Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jack Daniels Single Barrel

Jack Daniels

Налично

73,93 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 47.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Балансиран, плътен вкус, с доловим аромат на букет от сладка ванилия, тежък дъб и зрели череши. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 3.9 от 5 / Гласували: 23 глас(а)
Пълно описание за Jack Daniels Single Barrel
Уиски, бутилирано само от съдържанието на една бъчва. Селектирането на партидите е сложен и фин процес, който се извършва само от главния технолог на дестилерията.
Вкусов профил
Аромат: плътен, със зърнени нотки и доловима сладост.
Тяло: средно.
Вкус: балансиран, плътен, с доловим вкус на букет от сладка ванилия, тежък дъб и зрели череши.
Финал: умерен, мек, дъбов със зърнени нотки.
История на производител
Създаването на качество, което отнема 150 години, исизква всеотдайност и характер. Хората и историята, които седят зад световно известната марка Jack Daniel’s, притежават по много и от двете.
Джаспър Нютън Даниел, по-известен като Джак, започва да опознава изкуството на уискито през 1864 г. Две години по-късно е официално открита дестилерията The Jack Daniel Distillery, на която той е главен технолог. Няколко години след това е преместна в близост до минералния извор Кейв Сприн Холоу (Cave Spring Hollow), където остава и до днес.
Емблематичното уиски Jack Daniel’s Old No. 7, плод на усърдната работа и изобретателност на Джаспър „Джак“ Даниел, през 1904 г. печели златен медал на Световния Панаир в Сейнт Луис, Мисури. Това е първият от седемте медала на Old No. 7. Един ден, две години по-късно, след като не успява да отвори сейфа си, го изритва в пристъп на яд и чупи пръст на крака си. Тази на пръв поглед лека травма се влошава и се превръща причината, довела до края на живота му. Без съпруга и деца, които да наследят бизнеса му, той оставя компанията в ръцете на племеника си, Лес Мотлоу. Годината е 1907. Лес заедно с по-малкия си брат, Джес, се изправят пред предизвикателствата на Сухия режим и Голямата депресия, но опазват бизнеса.
Години по-късно, след премеждия и две свтовни войни, главните технолози упорито се грижат качеството и вкусът на емблематичния Jack Daniel’s да са винаги на върха.
Един то тях, Джими Бедфорд, осланяйки се на традициите и с изключително иновативен подход, създава двойно отлежалия и филтриран Gentleman Jack. Официално се появява на пазара през 1988 г. След около 10 години се появяват и първите бутилки на „уиски от една бъчва“ (single barrel select). Самият Джими Бедфорд собственоръчно изследва качествата на всяка партида и решава съдържанието на коя бъчва ще бъде бутилирано.
Под ръководството на седмия поред главен технолог в историята на Jack Daniel’s, Джеф Арнет, компанията представя първия си прдукт с добавен вкус – Jack Daniel’s Tennessee Honey. А четири години по-късно е представен на пазара и Jack Daniel’s Tennessee Fire.
Но едно от двете неща, които правят всяка бутилка Jack Daniel’s най-доброто тенеси уиски на всики времена, е стриктното спазване на оригиналната рецепта и филтрация през 3-метров слой кленови въглени. Второто е опазването и следването на установените от Джаспър „Джак“ Даниел традиции. Дори дизайнът на бутилката му остава непроменен вече повече от 150 години.
Духът на това е уиски е пленяващ, както е пленяваща и хубавата рок музика. Не напразно точно този бранд се превръща в любимото питие на легенди като Джими Пейдж, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Слаш и цялата банда на Guns ‘N’ Roses, Foo Fighters, Motley Crue и разбира се Леми от Motorhead. Jack Daniel’s е верен спътник на концертите и на партитата след тях още от времето на изпълнителите в зората на рок‘н‘рол културата.
Мнения за Jack Daniels Single Barrel

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта