Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jameson Midleton Wooden Box

Jameson

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е благоуханен аромат на цветя, с билкови оттенъци и дъх на американски дъб. Вкусът е плътен, балансиран, с бадемови, билкови и плодови нотки. Финалът е дълъг, балансиран, с привкус на опушен дъб. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4 от 5 / Гласували: 4 глас(а)
Пълно описание за Jameson Midleton Wooden Box
Едно от най-първокласните уискита, създавано някога в Ирландия. Отлежава при определени условия само в бъчви от американски дъб. Главният технолог лично пдобира малка партида от бъчви, затова и уискито се предлага само в лимитиран брой бутилки с индивидуален номер, като финален печат за изключително качество.
Вкусов профил
Аромат: благоуханен аромат на цветя, с билкови отенъци и дъх на американски дъб.
Вкус: плътен, балансиран, с бадемови, билкови и плодови нотки.
Финал: дълъг, балансиран, с привкус на опушен дъб.
История на производител
Традициите на Jameson се раждат в далечната 1780 година, когато Джон Джеймисън открива тройната дестилация като най-добрия метод за дестилация на ирландското уиски. Неговата рецепта се използва и до днес.
Трите ключови елемента на Jameson са ечемик, вода и царевица. За да се получи истински добро уиски, на първо място съставките трябва да се съчетаят и този процес започва чрез водата.
Водите на реката Dungourney, която тече близо до дестилерията, са жизненоважни за процесите на производство. Jameson е едно от малкото уискита в света, които съдържат малцуван и немалцуван ечемик. Полагат се и големи старания да се запази местен произход на съставките, но царевицата е слънцелюбива култура и ирландският климат определено не ѝ понася. След дълго търсене откриват фермери от Южна Франция, които снабдяват с царевица, която не е генномодифицирана.
След като се смесят основните съставки и ферментират, следва процесът на тройна дестилация, която прави уискито още по-меко. Опитвали са и четворна дестилация през годините, но се оказва, че резултатът не е така балансиран, както при магическото число.
Когато настъпи времето за отлежаване, уискитата на Jameson се поставят в бъчви от САЩ и Испания, в които вече са отлежавали бърбън и вино. Това придава на уискито нотки на опушено дърво, ванилия и сладко шери. 
Мнения за Jameson Midleton Wooden Box

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта