Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jameson Original

Jameson

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 1.5 l.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Притежава лек флорален аромат, в който се преплитат пикантни нотки на дърво и по-сладки нюанси. Вкусът е идеален баланс между пикантни, лешникови и ванилови нотки с лек нюанс на сладко шери и изключителна мекота. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Jameson Original
Смес от ечемични и зърнени уискита, известно със своята мекота.
Преминало тройна дестилация и отлежавало най-малко 4 години.
С това уиски зелената бутилка се превръща в емблематична за Jameson.
Вкусов профил
Аромат: Лек флорален аромат, в който се преплитат пикантни нотки на дърво и по-сладки нюанси.
Вкус: Идеален баланс между пикантни, лешникови и ванилови нотки с лек нюанс на сладко шери и изключителна мекота.
История на производител
Традициите на Jameson се раждат в далечната 1780 година, когато Джон Джеймисън открива тройната дестилация като най-добрия метод за дестилация на ирландското уиски. Неговата рецепта се използва и до днес.
Трите ключови елемента на Jameson са ечемик, вода и царевица. За да се получи истински добро уиски, на първо място съставките трябва да се съчетаят и този процес започва чрез водата.
Водите на реката Dungourney, която тече близо до дестилерията, са жизненоважни за процесите на производство. Jameson е едно от малкото уискита в света, които съдържат малцуван и немалцуван ечемик. Полагат се и големи старания да се запази местен произход на съставките, но царевицата е слънцелюбива култура и ирландският климат определено не ѝ понася. След дълго търсене откриват фермери от Южна Франция, които снабдяват с царевица, която не е генномодифицирана.
След като се смесят основните съставки и ферментират, следва процесът на тройна дестилация, която прави уискито още по-меко. Опитвали са и четворна дестилация през годините, но се оказва, че резултатът не е така балансиран, както при магическото число.
Когато настъпи времето за отлежаване, уискитата на Jameson се поставят в бъчви от САЩ и Испания, в които вече са отлежавали бърбън и вино. Това придава на уискито нотки на опушено дърво, ванилия и сладко шери. 
Мнения за Jameson Original

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта