Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jameson Rarest Vintage Reserve

Jameson

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 46.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е плътен и богат, сладък, с нотки на зрял пъпеш, банан и сини сливи, с ечемичен характер и нюанси на меласа, канела и женско биле. Вкусът е на мека сладост и овъглено дърво, плодово усещане, което уискито придобива в бъчвите от портвайн. Финалът е продължителен, с необикновено широк спектър - от свежата плодова сладост, през пикантните нотки до отчетлив ечемичен характер. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Jameson Rarest Vintage Reserve
Всички технолози усърдно се трудят над създаването на този лимитиран продукт. Неповторимостта на това уиски се постига с колаборацията между най-редките и изключителни видове уискита от избата на Jameson. Комбинацията придава на Rarest Vintage Reserve сочна, деликатна сладост. На „Double Gold“ на „San Francisco World Spirits Competition“ през 2011 г. печели медал и званието "Уиски на годината" в две статии на списание „Malt Advocate“.
Вкусов профил
Аромат: Плътен и богат, сладък, с нотки на зрял пъпеш, банан и сини сливи, с ечемичен характер и нюанси на меласа, канела и женско биле.
Вкус: Мека сладост и овъглено дърво, плодово усещане, което уискито придобива в бъчвите от портвайн.
Финал: Продължителен, с необикновено широк спектър - от свежата плодова сладост, през пикантните нотки до отчетлив ечемичен характер.
История на производител
Традициите на Jameson се раждат в далечната 1780 година, когато Джон Джеймисън открива тройната дестилация като най-добрия метод за дестилация на ирландското уиски. Неговата рецепта се използва и до днес.
Трите ключови елемента на Jameson са ечемик, вода и царевица. За да се получи истински добро уиски, на първо място съставките трябва да се съчетаят и този процес започва чрез водата.
Водите на реката Dungourney, която тече близо до дестилерията, са жизненоважни за процесите на производство. Jameson е едно от малкото уискита в света, които съдържат малцуван и немалцуван ечемик. Полагат се и големи старания да се запази местен произход на съставките, но царевицата е слънцелюбива култура и ирландският климат определено не ѝ понася. След дълго търсене откриват фермери от Южна Франция, които снабдяват с царевица, която не е генномодифицирана.
След като се смесят основните съставки и ферментират, следва процесът на тройна дестилация, която прави уискито още по-меко. Опитвали са и четворна дестилация през годините, но се оказва, че резултатът не е така балансиран, както при магическото число.
Когато настъпи времето за отлежаване, уискитата на Jameson се поставят в бъчви от САЩ и Испания, в които вече са отлежавали бърбън и вино. Това придава на уискито нотки на опушено дърво, ванилия и сладко шери. 
Мнения за Jameson Rarest Vintage Reserve

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта