Пълно описание за Jameson Redbreast Cask Strength Edition 12 Y.O.
Любимо уиски на мнозина, печели приза „Ирландско уиски на годината“ през 2013. По-голямата част от отлежаването си прекарва в бъчви от шери. Подборът им е много прецизен, за да се избегне преобладаването на характера на шери. Разбира се, огромна роля във визията и вкуса играят зърнената каша от малцуван и немалцуван ечемик, преминала тройна дестилация по традиционна за Jameson технология.
Вкусов профил
Аромат: Изразен зърнен аромат, с оттенъци на ванилия, кайсии и цитрус, с дъх на шери и дъб.
Вкус: Наситен, плътен, балансиран, доловимо малцов, с нотки на свежи плодове и ванилия.
Финал: Умерена продължителност.
История на производител
Вкусов профил
Аромат: Изразен зърнен аромат, с оттенъци на ванилия, кайсии и цитрус, с дъх на шери и дъб.
Вкус: Наситен, плътен, балансиран, доловимо малцов, с нотки на свежи плодове и ванилия.
Финал: Умерена продължителност.
Традициите на Jameson се раждат в далечната 1780 година, когато Джон Джеймисън открива тройната дестилация като най-добрия метод за дестилация на ирландското уиски. Неговата рецепта се използва и до днес.
Трите ключови елемента на Jameson са ечемик, вода и царевица. За да се получи истински добро уиски, на първо място съставките трябва да се съчетаят и този процес започва чрез водата.
Водите на реката Dungourney, която тече близо до дестилерията, са жизненоважни за процесите на производство. Jameson е едно от малкото уискита в света, които съдържат малцуван и немалцуван ечемик. Полагат се и големи старания да се запази местен произход на съставките, но царевицата е слънцелюбива култура и ирландският климат определено не ѝ понася. След дълго търсене откриват фермери от Южна Франция, които снабдяват с царевица, която не е генномодифицирана.
След като се смесят основните съставки и ферментират, следва процесът на тройна дестилация, която прави уискито още по-меко. Опитвали са и четворна дестилация през годините, но се оказва, че резултатът не е така балансиран, както при магическото число.
Когато настъпи времето за отлежаване, уискитата на Jameson се поставят в бъчви от САЩ и Испания, в които вече са отлежавали бърбън и вино. Това придава на уискито нотки на опушено дърво, ванилия и сладко шери.
Трите ключови елемента на Jameson са ечемик, вода и царевица. За да се получи истински добро уиски, на първо място съставките трябва да се съчетаят и този процес започва чрез водата.
Водите на реката Dungourney, която тече близо до дестилерията, са жизненоважни за процесите на производство. Jameson е едно от малкото уискита в света, които съдържат малцуван и немалцуван ечемик. Полагат се и големи старания да се запази местен произход на съставките, но царевицата е слънцелюбива култура и ирландският климат определено не ѝ понася. След дълго търсене откриват фермери от Южна Франция, които снабдяват с царевица, която не е генномодифицирана.
След като се смесят основните съставки и ферментират, следва процесът на тройна дестилация, която прави уискито още по-меко. Опитвали са и четворна дестилация през годините, но се оказва, че резултатът не е така балансиран, както при магическото число.
Когато настъпи времето за отлежаване, уискитата на Jameson се поставят в бъчви от САЩ и Испания, в които вече са отлежавали бърбън и вино. Това придава на уискито нотки на опушено дърво, ванилия и сладко шери.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.