Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Jameson Redbreast Single Pot Still 15 Y.O.

Jameson

Налично

88,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 46,00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е богат, плътен, с нотки на горски плодове и благоуханни масла. Вкусът е отлично балансиран, с нотки на сочни плодове и оттенък на пиперливи подправки. Финалът е дълъг и комплексен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Jameson Redbreast Single Pot Still 15 Y.O.
Отлежава в бъчви от шери Oloroso и в бъчви от американски дъб в продължение най-малко на 15 години. За създаването му се използват висококачествен малцуван и немалцуван ечемик, а процесът на дестилация преминава през медни казани.
Вкусов профил
Аромат: Богат, плътен, с нотки на горски плодове и благоуханни масла.
Вкус: Отлично балансиран, с нотки на сочни плодове и оттенък на пиперливи подправки.
Финал: Дълъг и комплексен.
История на производител
Традициите на Jameson се раждат в далечната 1780 година, когато Джон Джеймисън открива тройната дестилация като най-добрия метод за дестилация на ирландското уиски. Неговата рецепта се използва и до днес.
Трите ключови елемента на Jameson са ечемик, вода и царевица. За да се получи истински добро уиски, на първо място съставките трябва да се съчетаят и този процес започва чрез водата.
Водите на реката Dungourney, която тече близо до дестилерията, са жизненоважни за процесите на производство. Jameson е едно от малкото уискита в света, които съдържат малцуван и немалцуван ечемик. Полагат се и големи старания да се запази местен произход на съставките, но царевицата е слънцелюбива култура и ирландският климат определено не ѝ понася. След дълго търсене откриват фермери от Южна Франция, които снабдяват с царевица, която не е генномодифицирана.
След като се смесят основните съставки и ферментират, следва процесът на тройна дестилация, която прави уискито още по-меко. Опитвали са и четворна дестилация през годините, но се оказва, че резултатът не е така балансиран, както при магическото число.
Когато настъпи времето за отлежаване, уискитата на Jameson се поставят в бъчви от САЩ и Испания, в които вече са отлежавали бърбън и вино. Това придава на уискито нотки на опушено дърво, ванилия и сладко шери. 
Мнения за Jameson Redbreast Single Pot Still 15 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта