Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jameson Select Reserve Black Barrel

Jameson

Налично

44,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е с доловимо ухание на карамел и кремави аромати от зърненото уиски, пиперливи нотки, сладост на екзотични плодове от шери бъчвите. Вкусът е интензивен и наситен, концентрирани пикантни нюанси, привкус на ядки и ванилия, с шери и плодови вкусове. Финалът е наситен, мек и сочен, интензивен и богат. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 7 глас(а)
Пълно описание за Jameson Select Reserve Black Barrel
Black Barrel е тройно дестилирано уиски, създадено от ечемични и зърнени уискита, отлежавали в комбинация от шери и бърбън бъчви. За разлика от останалите уискита, буретата от бърбън придават допълнителна опушеност. Black Barrel носи характерната мекота на Jameson Original, с допълнителни аромати на пикантни подправки, нотки на ядки, ванилова сладост и екзотични плодове.
Вкусов профил
Аромат: Доловимо ухание на карамел и кремави аромати от зърненото уиски, пиперливи нотки, сладост на екзотични плодове от шери бъчвите.
Вкус: Интензивен и наситен, концентрирани пикантни нюанси, привкус на ядки и ванилия, с шери и плодови вкусове.
Финал: Наситен, мек и сочен, интензивен и богат.
История на производител
Традициите на Jameson се раждат в далечната 1780 година, когато Джон Джеймисън открива тройната дестилация като най-добрия метод за дестилация на ирландското уиски. Неговата рецепта се използва и до днес.
Трите ключови елемента на Jameson са ечемик, вода и царевица. За да се получи истински добро уиски, на първо място съставките трябва да се съчетаят и този процес започва чрез водата.
Водите на реката Dungourney, която тече близо до дестилерията, са жизненоважни за процесите на производство. Jameson е едно от малкото уискита в света, които съдържат малцуван и немалцуван ечемик. Полагат се и големи старания да се запази местен произход на съставките, но царевицата е слънцелюбива култура и ирландският климат определено не ѝ понася. След дълго търсене откриват фермери от Южна Франция, които снабдяват с царевица, която не е генномодифицирана.
След като се смесят основните съставки и ферментират, следва процесът на тройна дестилация, която прави уискито още по-меко. Опитвали са и четворна дестилация през годините, но се оказва, че резултатът не е така балансиран, както при магическото число.
Когато настъпи времето за отлежаване, уискитата на Jameson се поставят в бъчви от САЩ и Испания, в които вече са отлежавали бърбън и вино. Това придава на уискито нотки на опушено дърво, ванилия и сладко шери. 
Мнения за Jameson Select Reserve Black Barrel

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта