Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jim Beam Devil's Cut

Jim Beam

Налично

39,10 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 45.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е дъбов, с нотки на ванилия и карамел. Вкусът е плътен, наситен, дъбов, карамелен. Финалът е продължителен, мек и леко сладък. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Jim Beam Devil's Cut
Всеки истински добър бърбън притежава малко магия, елемент на мистерия. Докато остарява и отлежава, малка част от него отлита. Вярва се, че ангелите събират полагащото им се. Затова този „изчезващ“ бърбън се нарича „Ангелския дял“ (“Angel’s Share”).
След като завърши процеса на зреене, когато бърбънът се изкарва от бъчвите, малко количество се е просмукало дълбоко в дървото. Това е „Дяволският дял“ (“The Devil’s Cut”). А Jim Beam създават история, като го извличат и бутилират.
Вкусов профил
Аромат: Дъбов, с нотки на ванилия и карамел.
Вкус: Плътен, наситен, дъбов, карамелен.
Финал: Продължителен, мек и леко сладък.
История на производител
Първият от фамилията Бийм, който започва да дестилира уиски в Кентъки, е Джонас „Джейкъб“ Бийм, роден през 1770 г. Дестилерията се казва “Old Tub”, а уискито е известно като Old Jake Beam и е представено за пръв път през 1795 г.
А всеизвестният Джим Бийм е правнук на Джейкъб Бийм и ръководи бизнеса от 1894 до 1946 г. Продава дестилерията малко след началото на Сухия режим и построява нова през 1933 г. в Клермонт, Кентъки. Джим Бийм упорито настоявал да прибира със себе си през уикендите буркан от специално култивираната мая, за да я предпази в случай на непредвидени обстоятелства и бедствия. Този обичай продължава да се спазва и до днес.
След смъртта му през 1947 г. синът му, Джерамая, поема управлението. Става петият поред главен технолог в компанията, като разширява бизнеса, построявайки втора дестилерия в Кентъки през 1954 г.
Днешният наследник, праправнукът на Джим Бийм Фред Ноу, поема ръководството от легендарния главен технолог Букър Ноу. Именно Букър Ноу създава „Колекцията на малките партиди“ („The Small Batch Collection“), на която се дължи репутацията дестилерията.
Процесът на производството на този първокласен бърбън, разбира се, започва с прецизното съчетаване на царевица, ръж и малцов ечемик. Но тайната е в маята. Това са култивирани дрожди на същата мая, използвана още от края на Сухия режим. След продължителната ферментация следва процес на двойна дестилация и отлежаване в нови обгорени дъбови бъчви.
Бърбънът на Джим Бийм отлежава най-малко 4 години, два пъти повече, отколкото изисква законът. Този период на зреене придава характерен неповторимо мек и пивък вкус – един от най-добрите, създавани някога, за ценителите на бърбън по света. 
Мнения за Jim Beam Devil's Cut

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта