Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jim Beam Double Oak

Jim Beam

Налично

44,84 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.

Ароматът е богат, балансиран, с карамелени и ванилови нотки и лек привкус на опушено дърво. Вкусът е ясно подчертан вкус на опушен дъб с ръжен привкус и загатната плодова сладост. Финалът е топъл, с умерена продължителност.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.3 от 5 / Гласували: 19 глас(а)
Пълно описание за Jim Beam Double Oak

Като всички други бърбъни на Jim Beam и този отлежава в опушени бъчви. Разликата във вкуса обаче идва от повторно му отлежаване в друга съвсем различна бъчва. Повторното взаимодействие с дъб придава на напитката елегантен цвят и интензивен, дълбок и пивък вкус. Вкусов профил Аромат: Богат, балансиран, с карамелени и ванилови нотки и лек привкус на опушено дърво. Вкус: Ясно подчертан вкус на опушен дъб с ръжен привкус и загатната плодова сладост. Финал: Топъл, с умерена продължителност.

История на производител

Първият от фамилията Бийм, който започва да дестилира уиски в Кентъки, е Джонас „Джейкъб“ Бийм, роден през 1770 г. Дестилерията се казва “Old Tub”, а уискито е известно като Old Jake Beam и е представено за пръв път през 1795 г. А всеизвестният Джим Бийм е правнук на Джейкъб Бийм и ръководи бизнеса от 1894 до 1946 г. Продава дестилерията малко след началото на Сухия режим и построява нова през 1933 г. в Клермонт, Кентъки. Джим Бийм упорито настоявал да прибира със себе си през уикендите буркан от специално култивираната мая, за да я предпази в случай на непредвидени обстоятелства и бедствия. Този обичай продължава да се спазва и до днес. След смъртта му през 1947 г. синът му, Джерамая, поема управлението. Става петият поред главен технолог в компанията, като разширява бизнеса, построявайки втора дестилерия в Кентъки през 1954 г. Днешният наследник, праправнукът на Джим Бийм Фред Ноу, поема ръководството от легендарния главен технолог Букър Ноу. Именно Букър Ноу създава „Колекцията на малките партиди“ („The Small Batch Collection“), на която се дължи репутацията дестилерията. Процесът на производството на този първокласен бърбън, разбира се, започва с прецизното съчетаване на царевица, ръж и малцов ечемик. Но тайната е в маята. Това са култивирани дрожди на същата мая, използвана още от края на Сухия режим. След продължителната ферментация следва процес на двойна дестилация и отлежаване в нови обгорени дъбови бъчви. Бърбънът на Джим Бийм отлежава най-малко 4 години, два пъти повече, отколкото изисква законът. Този период на зреене придава характерен неповторимо мек и пивък вкус – един от най-добрите, създавани някога, за ценителите на бърбън по света. 

Мнения за Jim Beam Double Oak

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта