Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jim Beam Original

Jim Beam

Налично

8,64 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 200 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е балансиран, ванилов, с дъх на дъб. Вкусът е изразен зърнен, дъбов, с нотка на плодова сладост. Финалът е мек, с умерена продължителност. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Jim Beam Original
С всяка глътка Jim Beam Original получаваме точно това, което технолозите са вложили – страст.
220 години опит, упорита работа и познание затварят във всяка бутилка царевица, ръж, малцов ечемик, време, търпение, гордост, енергия и майсторство.
Едва ли има заведение по света, в което да не се предлага еликсирът с очарователен червеникаво-кафяв цвят.
Вкусов профил
Аромат: Балансиран, ванилов, с дъх на дъб.
Вкус: Изразен зърнен, дъбов, с нотка на плодова сладост.
Финал: Мек, с умерена продължителност.
История на производител
Първият от фамилията Бийм, който започва да дестилира уиски в Кентъки, е Джонас „Джейкъб“ Бийм, роден през 1770 г. Дестилерията се казва “Old Tub”, а уискито е известно като Old Jake Beam и е представено за пръв път през 1795 г.
А всеизвестният Джим Бийм е правнук на Джейкъб Бийм и ръководи бизнеса от 1894 до 1946 г. Продава дестилерията малко след началото на Сухия режим и построява нова през 1933 г. в Клермонт, Кентъки. Джим Бийм упорито настоявал да прибира със себе си през уикендите буркан от специално култивираната мая, за да я предпази в случай на непредвидени обстоятелства и бедствия. Този обичай продължава да се спазва и до днес.
След смъртта му през 1947 г. синът му, Джерамая, поема управлението. Става петият поред главен технолог в компанията, като разширява бизнеса, построявайки втора дестилерия в Кентъки през 1954 г.
Днешният наследник, праправнукът на Джим Бийм Фред Ноу, поема ръководството от легендарния главен технолог Букър Ноу. Именно Букър Ноу създава „Колекцията на малките партиди“ („The Small Batch Collection“), на която се дължи репутацията дестилерията.
Процесът на производството на този първокласен бърбън, разбира се, започва с прецизното съчетаване на царевица, ръж и малцов ечемик. Но тайната е в маята. Това са култивирани дрожди на същата мая, използвана още от края на Сухия режим. След продължителната ферментация следва процес на двойна дестилация и отлежаване в нови обгорени дъбови бъчви.
Бърбънът на Джим Бийм отлежава най-малко 4 години, два пъти повече, отколкото изисква законът. Този период на зреене придава характерен неповторимо мек и пивък вкус – един от най-добрите, създавани някога, за ценителите на бърбън по света. 
Мнения за Jim Beam Original

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта