Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jura Diurachs`Own 16 Y.O.

Jura

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
Ароматът е богат, наситен, леко флорален, малцов, с нотки на портокалова кора, зелени ябълки, тъмен шоколад и подправки. Вкусът е богат, мек, опушен, с привкус на ядки, карамфил, шоколад. Финалэт е сух, дъбов, умерено продължителен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Jura Diurachs`Own 16 Y.O.
Жителите на острова наричат себе си диюракс (Diurachs). Те са задружни и това, което ги обединява, е хубавото уиски. Именно затова това JURA DIURACHS’ OWN 16 Y.O. е посветено на тях. През първите си 14 години отлежава в бъчви от бърбън, след което още 2 години обогатява своите характеристики в първокласни бъчви от Аморосо и Олоросо шери.
Вкусов профил
Аромат: Богат, наситен, леко флорален, малцов, с нотки на портокалова кора, зелени ябълки, тъмен шоколад и подправки.
Вкус: Богат, мек, опушен, с привкус на ядки, карамфил, шоколад.
Финал: Сух, дъбов, умерено продължителен.
История на производител
Остров Джура е малък шотландски остров. С един път, един пъб, една дестилерия и популация, по-голяма от местното население. През 1810 г. лордът на острова, Арчибалд Кембъл, създава дестилерията Jura. Това далеч не означава, че е напълно легална. Чак през 1831 г. е получен първият лиценз. През следващите години наемателите ѝ се сменят няколко пъти. През 1876 г. е поета от Джеймс Фъгюсън, сключен е 34-годишен договор за наем и се осъществяват сериозни инвестиции. Построяват се много нови сгради и се изграждат модерни за времето съоръжения, задвижвани от силата на водата, парата и гравитацията. Но в един момент отношенията между Кембъл и Фъгюсън се обтегнали и след смъртта му през 1901 г. дестилерията е затворена. Близо половин век по-късно местни земевладелци се събират и решават да възстановят дестилерията. Целта им била да създадат работни места за жителите на острова. Възобновяването на Jura започва през 1960 г. и три години по-късно от казаните ѝ потича първият малцов дестилат.
Джура е остров с интересна история, богата на легенди и суеверия. Кръстът на Анкх е един такъв пример. Това е древноегипетски символ на раждането на живота. Попадне ли в ръцете на простосмъртни, носи вечност, мъдрост и щастие. Затова не е случайно поставянето му на някои от бутилките на Jura. 
Мнения за Jura Diurachs`Own 16 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта