Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Jura 10 Y.O.

Jura

Налично

61,98 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Промоция от: 27.11.2020 г.
Промоция до: 6.12.2020 г.

Ароматът е свеж, с малцови нотки, леко торфено ухание. Вкусът е плътен, малцов, с лека сладост и едва доловим крема привкус. Финалът е продължителен и леко пиперлив.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 3 глас(а)
Пълно описание за Jura 10 Y.O.

След възстановяването на дестилерията през 1963 г. това е първият ѝ продукт. На лицевата страна на бутилката е изобразен келтският знак, символизиращ началото, раждането и силата на природата. Той е асоцииран с възстановяването на общността на Джура и прераждането на дестилерията. Вкусов профил Аромат: Свеж, с малцови нотки, леко торфено ухание. Вкус: Плътен, малцов, с лека сладост и едва доловим крема привкус. Финал: Продължителен и леко пиперлив.

История на производител

Остров Джура е малък шотландски остров. С един път, един пъб, една дестилерия и популация, по-голяма от местното население. През 1810 г. лордът на острова, Арчибалд Кембъл, създава дестилерията Jura. Това далеч не означава, че е напълно легална. Чак през 1831 г. е получен първият лиценз. През следващите години наемателите ѝ се сменят няколко пъти. През 1876 г. е поета от Джеймс Фъгюсън, сключен е 34-годишен договор за наем и се осъществяват сериозни инвестиции. Построяват се много нови сгради и се изграждат модерни за времето съоръжения, задвижвани от силата на водата, парата и гравитацията. Но в един момент отношенията между Кембъл и Фъгюсън се обтегнали и след смъртта му през 1901 г. дестилерията е затворена. Близо половин век по-късно местни земевладелци се събират и решават да възстановят дестилерията. Целта им била да създадат работни места за жителите на острова. Възобновяването на Jura започва през 1960 г. и три години по-късно от казаните ѝ потича първият малцов дестилат. Джура е остров с интересна история, богата на легенди и суеверия. Кръстът на Анкх е един такъв пример. Това е древноегипетски символ на раждането на живота. Попадне ли в ръцете на простосмъртни, носи вечност, мъдрост и щастие. Затова не е случайно поставянето му на някои от бутилките на Jura. 

Мнения за Jura 10 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта