Това е един от най-награждаваните супер премиум бърбъни в историята на категорията. Притежава отличителна сладост, наситен аромат и вкус. От дестилерията, в която се произвежда, е тръгнало посланието: „За да прочетете за съставките на този продукт, ще са Ви необходими само 9 секунди, но за да го разберете, ще Ви трябват поне 9 години.“ Knob Creek отлежава 9 години в силно обгорени дъбови бъчви. Вкусов профил Аромат: Препечени ядки, зърно и дъб. Вкус: Богат, сладък, плътен, почти плодов с дъбови нотки. Финал: Продължителен, богат и нежен.
Шестият главен технолог на Jim Beam Боукър Ноу е не само един от най-отявлените покровители на бърбъна, а легенда. Той обичал уискито да бъде продължително отлежало, с плътен аромат и много силно. Създава уиски, което отлежава по-дълго от почти всеки друг продукт на конкурентна марка от същия клас. Това дава възможност на уискито да абсорбира повече от захарта в дървото и да придобие по-богат вкус, наситен аромат и отличителна сладост. Бъчвите, в които отлежава, са обгорени със степен „алигатор“, най-високата възможна в индустрията. Дизайнът на бутилката е класически за времето си, а визията на етикета е вдъхновена от навика в миналото готовите за продажба бутилки в дестилерията да се опаковат във вестник.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.