Може да опиташ и това:

12,59 лв.

99,99 лв.

819,99 лв.

95,00 лв.

199,99 лв.
Пълно описание за La Gioiosa Prosecco Spumante Doc Treviso
Glera е синоним на гроздето Prosecco, отглеждано в Северна Италия и името, с което вече е официално известно. Този сорт е зелен на цвят и е отглеждан в продължение на стотици години в районите Венето (Veneto) и Фриули (Friuli), които са известни с производството на пенливи вина от сорта Prosecco. Prosecco е запазено изключително за вина, обхванати от наименованията на италианските официални вина Prosecco, и не трябва да се използва за сорта грозде. Prosecco от сортът Glera представлява всъщност няколко сорта, а не един. Въпреки че в Италия твърдят, че има десетки подвидове те се свеждат до три основни вида: Prosecco Lungo, Prosecco Tondo и Prosecco Nostrano (може да се замени „Prosecco“ с „Glera“). В Италия се използва и наименованието Serprina, което е синоним на Glera. Произходът на тези сортове е толкова неясен и противоречив, колкото и техните различни имена. Най-очевидното и лесно предположение е, че Prosecco е с произход от град Просеко( Prosecco), разположен близо до италианско-словенската граница. Италианското вино, произведено от Глера (Glera), е почти винаги frizzante (леко газирано) или spumante (пенливо). Популярността на Просеко в световен мащаб доведе до много имитации, което бе и една от основните причини, които италианските власти да потърсят през 2009 г. международна правна защита за името "Prosecco".
История на производител
Винарската къща La Gioiosa се намира в сърцето на Тревизо, където се произвеждат най-добрите вина Просеко (Prosecco) от областите Валдобиадене (Valdobbiaden), Монтело (Montello) и Асоло (Asolo). Компанията e семейна и е основана през 1971 г. от семейството Морети. Дино Морети е глава на семейството от 1974 г. Компанията специализира в производството на Просеко (Prosecco) и Спуманте (Spumante). От 1979 г., La Gioiosa се ръководи от сина на Дино Морети, Джанкарло. La Gioiosa е една от водещите изби и е оборудвана с най-новите технологии за производство на вино. La Gioiosa създава традиция във винопроизводството, която семейството на Морети успява да съхрани и развие през три поколения в перфектната симбиоза със земята на Просеко (Prosecco) и вината Монтело (Montello) и Пиаве (Piave).
Все още няма коментари и оценки за този продукт.