La Gioiosa Prosecco Valdobbiadene Extra Dry

14,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163804069
Повече информация
Подходящи храни Морски дарове, суши и сашими, сурови зеленчуци, колбаси и леки ястия с испанско овче сирене Манчего (Manchego) и Пармезан (Parmesan)
Alc.% 11.00%
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 6° - 8 °C
Награди International Wine Challenge, 2012: Silver Los Angeles International Wine Competition, 2015: Gold San Francisco International Wine Competition, 2014: Gold Japan Wine Challenge, 2012: Seal Of Approval Japan Wine Challenge, 2011: Bronze
Вносител Авенди ООД
С вкус на ябълка и акация, глициния с нотки на златна ябълка, банан и мед. Вкусът е свеж и кремообразен, благодарение на голямата киселинност. Отлично подхожда за аперитив.
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: La Gioiosa

Винарската къща La Gioiosa се намира в сърцето на Тревизо, където се произвеждат най-добрите вина Просеко (Prosecco) от областите Валдобиадене (Valdobbiaden), Монтело (Montello) и Асоло (Asolo). Компанията e семейна и е основана през 1971 г. от семейството Морети. Дино Морети е глава на семейството от 1974 г. Компанията специализира в производството на Просеко (Prosecco) и Спуманте (Spumante). От 1979 г., La Gioiosa се ръководи от сина на Дино Морети, Джанкарло. La Gioiosa е една от водещите изби и е оборудвана с най-новите технологии за производство на вино. La Gioiosa създава традиция във винопроизводството, която семейството на Морети успява да съхрани и развие през три поколения в перфектната симбиоза със земята на Просеко (Prosecco) и вината Монтело (Montello) и Пиаве (Piave).