Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Laphroaig 10 Y.O.

Laphroaig

Налично

79,86 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40,00%
Разфасовка 700 ml.

Laphroaig 10 Y.O. е сред най-значимите и най-разпознаваемите шотландски едномалцови уискита от о. Айла. Отлежава в бъчви от бърбън и се произвежда по рецептата, по която е създадено за пръв път преди повече от 75 години. Вкусов профил Аромат: Наситен, опушен, с ухание на женско биле. Тяло: Плътно. Вкус: Изненадваща сладост с нотки на сол и торф. Финал: Сух, продължителен.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.2 от 5 / Гласували: 11 глас(а)
Пълно описание за Laphroaig 10 Y.O.

Ароматът е наситен, опушен, с ухание на женско биле. Тялото е плътно. Вкусът е на изненадваща сладост с нотки на сол и торф. Финалът е сух и продължителен.

 

 

История на производител
Laphroaig е дестилерия, чийто малцове са строго специфични и напълно отличаващи се. Дестилерията е основана през 1810 г. от братята Доналд и Александър Джонстън на южната чат на остров Айла, където първоначално са управлявали семеен фермерски бизнес.
Неповторимият вкус на Laphroaig се дължи на близостта на дестилерията до брега на океана и на високото съдържание на мъх в торфа, който се използва в процеса на производство.
Острият мирис на морски водорасли и йод на уискито убеждава служителите на митницата, че това е напитка, която може да бъде консумирана за нищо друго освен за медицински цели. Дали това е измислена история, никой не може да каже със сигурност, но фактите говорят, че Laphroaig е най-продаваната легално алкохолна напитка в САЩ по време на Сухия режим.
До 1954 г. Laphroaig е собственост на членове на семейство Джонстън. През 1947 г. Доналд Джонстън среща смъртта си по особено драматичен начин – пада във врящата ечемична каша. Затова през следващото десетилетие бизнеса се поема от Уолтър Греъм, мениджър на съседната дестилерия Lagavulin. Laphroaig е върната на семейство Джонстън през 1857 г. Управлението ѝ поел синът на Доналд, Дюгалд.
Сред по-скорошните собственици на дестилерията са Allied Domecq, управлявали от 1990 до 2005 г. Те включили дестилерията като един от четирите едномалцови производители на Caledonian Malts. Днес Laphroaig се управлява от Forutne Brands Inc., американска компания, и е най-продаваното уиски от о. Айла в света. 
Мнения за Laphroaig 10 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта