Пълно описание за Lesvos
Най-разпространеният начин за поднасяне на узо е да се добави студена вода и накрая лед. Така не се изстудява внезапно, а анасонът не кристализира и по този начин се запазват етеричните масла и ароматът.
Вкусов профил
Аромат: Анасонова свежест с билкови нотки.
Вкус: Ободряващ, подчертан анасонов и билков.
История на производител
Вкусов профил
Аромат: Анасонова свежест с билкови нотки.
Вкус: Ободряващ, подчертан анасонов и билков.
През 1967 година 17-те най-големи дестилерии в град Митилини се обединяват в сдружението EPOM. Създадат една напитка, която да олицетворява техния съюз и духа на остров Лесбос. Като резултат 17 тайни рецепти се комбинират и така се ражда узото на Лесбос.
1996 г. се превръща в емблематична за узо Lesvos. След трудни преговори 95% от акциите на компанията от 17-те семейства става собственост на групата PERNOD RICARD.
Това, което създава неповторимостта на узо Lesvos, са 17 тайни рецепти, умело съчетани в една нова рецепта, която смесва специалните ароматични билки на Лесбос и анасон от Лизборио, мастиха от Скиос, вода от кристално чисти извори и бавна дестилация, която се провежда в медни казани.
1996 г. се превръща в емблематична за узо Lesvos. След трудни преговори 95% от акциите на компанията от 17-те семейства става собственост на групата PERNOD RICARD.
Това, което създава неповторимостта на узо Lesvos, са 17 тайни рецепти, умело съчетани в една нова рецепта, която смесва специалните ароматични билки на Лесбос и анасон от Лизборио, мастиха от Скиос, вода от кристално чисти извори и бавна дестилация, която се провежда в медни казани.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.