Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Macallan Amber

Macallan

Налично

94,01 лв.
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Марка Macallan
Грамаж 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Ароматът е нежен, с цветен и цитрусов оттенък, леко доловимо ухание на ванилия и зърно, с нотки на стафиди, канела и карамелизирани ябълки. Вкусът е на свежи зелени ябълки и лимони с канелени оттенъци, джинджифилови нотки, с доловим дъбов вкус. Финалът е лек до умерен, сух, с ябълков и зърнен послевкус. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Macallan Amber
Това е уиски от серията 1824 Series, която поставя акцент върху две от най-силните страни на The Macallan – процесът на отлежаване в изключителните дъбови бъчви и естествено придобитият меден цвят. The Macallan Amber е продукт, който излиза на пазара през 2013 г. и печели приза „Уиски на 2013“.
Вкусов профил
Аромат: Нежен, с цветен и цитрусов оттенък, леко доловимо ухание на ванилия и зърно, с нотки на стафиди, канела и карамелизирани ябълки.
Вкус: Свежи зелени ябълки и лимони с канелени оттенъци, джинджифилови нотки, с доловим дъбов вкус.
Финал: Лек до умерен, сух, с ябълков и зърнен послевкус.
История на производител
Силният характер и славата на едномалцовото шотландско уиски The Macallan се дължат на спазването на шест фундаментални принципа:
• Източник на изящество
Това е дестилерията, построена в началото на XVIII век, която заема гордо своето място в земи с площ 370 акра. В тяхна близост преминава реката Спей, чиито води са основният източник за дестилерията.
• Удивително малки дестилатори
Дестилаторите на The Macallan са сред най-малките в Спейсайд. Техните уникални размер и форма позволяват на алкохола да осъществи пълен контакт с медта, като помага на „новия“ алкохол да се концентрира и да получи богат плодов и плътен вкусов характер. Удивителните дестилатори са медни, 14 на брой и с вместимост 3900 литра. Славата им толкова голяма, че се появяват и на гърба на банкнота на шотландските £10.
• Прецизна селекция
Максималното точното подбиране на най-висококачествения дестилат осигурява най-доброто едномалцово уиски.
• Изключителни дъбови бъчви
Измайсторени според изискванията на The Macallan, тези дъбови бъчви играят огромна роля за качеството, натуралните цветове, неповторимите аромати и вкусове на уискито.
• Естествен цвят
Цветът на всяка бутилка уиски The Macallan е напълно естествен. Единствено контактът на дестилирания алкохол с дъбовите бъчви по време на отлежаването придава характерно оцветяване.
• Несравним продукт
The Macallan е отлично произведение на изкуството на едномалцовото уиски, резултат от чисти и качествени суровини, дълбоки познания и  майсторски умения.  
Обратно към продукта