Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Macallan Sienna Single Malt

Macallan

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 700 ml.
Вносител Кока Кола ХБК България АД
Ароматът е ванилов, със свеж портокалов оттенък, ябълкови нотки, с доловим аромат на шоколадови трюфели и елегантен дъбов дъх. Вкусът е умерен вкус на фурми, смокини и стафиди, с привкус на индийско орехче и джинджифил, с нотки на портокал и ябълка. Финалът е умерен, топъл, плавен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Macallan Sienna Single Malt
Поредният изключителен представител на серията 1824 Sеries, the Macallan Sienna се отличава с характерно тъмно оцветяване. Но то е напълно натурално, получено в резултат на внимателно контролиран процес на отлежаване в шери бъчви.
Вкусов профил
Аромат: Ванилов, със свеж портокалов оттенък, ябълкови нотки, с доловим аромат на шоколадови трюфели и елегантен дъбов дъх.
Вкус: Умерен вкус на фурми, смокини и стафиди, с привкус на индийско орехче и джинджифил, с нотки на портокал и ябълка.
Финал: Умерен, топъл, плавен.
История на производител
Силният характер и славата на едномалцовото шотландско уиски The Macallan се дължат на спазването на шест фундаментални принципа:
• Източник на изящество
Това е дестилерията, построена в началото на XVIII век, която заема гордо своето място в земи с площ 370 акра. В тяхна близост преминава реката Спей, чиито води са основният източник за дестилерията.
• Удивително малки дестилатори
Дестилаторите на The Macallan са сред най-малките в Спейсайд. Техните уникални размер и форма позволяват на алкохола да осъществи пълен контакт с медта, като помага на „новия“ алкохол да се концентрира и да получи богат плодов и плътен вкусов характер. Удивителните дестилатори са медни, 14 на брой и с вместимост 3900 литра. Славата им толкова голяма, че се появяват и на гърба на банкнота на шотландските £10.
• Прецизна селекция
Максималното точното подбиране на най-висококачествения дестилат осигурява най-доброто едномалцово уиски.
• Изключителни дъбови бъчви
Измайсторени според изискванията на The Macallan, тези дъбови бъчви играят огромна роля за качеството, натуралните цветове, неповторимите аромати и вкусове на уискито.
• Естествен цвят
Цветът на всяка бутилка уиски The Macallan е напълно естествен. Единствено контактът на дестилирания алкохол с дъбовите бъчви по време на отлежаването придава характерно оцветяване.
• Несравним продукт
The Macallan е отлично произведение на изкуството на едномалцовото уиски, резултат от чисти и качествени суровини, дълбоки познания и  майсторски умения.  
Мнения за Macallan Sienna Single Malt

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта