Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Martell L'Or

Martell

Налично

1 425,29 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% Не
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е на свежи ориенталски нотки на бергамот и портокалова кора, с плодова хармония от тъмни горски плодове, с ухание на джинджифил, канела и ванилия, с дъбови нотки. Вкусът е копринено мек, богат, сложен, с доловима сладост и хармонични нотки на черен касис, портокалова кора, джинджифил. Финалът е богат, плътен продължителен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Martell L'Or
"За мен това е квинтесенцията на коняците Martell. С тяло от областта и характер на коняк от Grande Champagne, L’OR предлага перфектен баланс между богати аромати и сила. За направата са използвани нашите най-стари eaux-de-vie, отлежавали над 100 години, и все пак той остава модел на хармония и перфектен израз на философията на нашата къща." Benoît Fil, майстор технолог.
Вкусов профил
Аромат: Свежи ориенталски нотки на бергамот и портокалова кора, с плодова хармония от тъмни горски плодове, с ухание на джинджифил, канела и ванилия, с дъбови нотки.
Вкус: Копринено мек, богат, сложен, с доловима сладост и хармонични нотки на черен касис, портокалова кора, джинджифил.
Финал: Богат, плътен продължителен.
История на производител
През 1715 г. в региона Charente Жан Мартел създава свой бизнес. Когато умира през 1753 г., го оставя в наследство на своята вдовица и синове, Жан и Фредерик. До 1721 г. Martell вече изнасят повече от 200 хиляди литра коняк в Обединеното кралство.
До 1868 г. коняци Martell могат да бъдат намерени на далечни места като Китай, Япония и Хонконг.
По-късно, през 1912 г., Едуард Мартел продължават семейната традиция, създавайки Cordon Bleu, който понастоящем се превръща в класика сред наистина големите марки коняци. Гладкият му и богат вкус е резултат от внимателно смесване на повече от 150 eaux-de-vie и въплъщение на класическия Martell вкус.
Това, което го прави така разпознаваем, е неговата специфична двойна дестилация в казани Charentais, за да се извлече дестилат от вино, наречено eaux-de-vie.
Използваните видове грозде са Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies и Fins bois.
След като процесът на дестилация завърши, eaux-de-vie отлежава в дъбови бъчви. По естествен начин eau-de-vie абсорбира част от аромата си от дървото и докато вкусът се обогатява по време на кондензацията, придобива кехлибарения си цвят и изключителен аромат.
Мнения за Martell L'Or

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта