Количка
Drinklink

Martini Extra Dry

Martini

Налично

18,29 лв.
Добави в любими
Alc.% 15,00%
Марка Martini
Брой в кашон 12
Грамаж 1 l.
Вносител Софсток ЛТД ООД 
Ароматът е деликатен, цитрусов, с ухание на малини. Вкусът е сух, но богат и фин вкус на флорентинския ирис, от който се придобива лека тръпчивост с дъх на виолетки. Финалът е лек, плавен, сух, с нотка на свежест. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Martini Extra Dry
Във всяка капка се улавя свежестта на кристалния алпийски въздух от заснежените планини на Северна Италия. Този силен цитрусов аромат с нотки на малина се превръща в основа за коктейла на века – Dry Martini.
Вкусов профил
Аромат: Деликатен, цитрусов, с ухание на малини.
Вкус: Сух, но богат и фин вкус на флорентинския ирис, от който се придобива лека тръпчивост с дъх на виолетки.
Финал: Лек, плавен, сух, с нотка на свежест.
История на производител
Стане ли дума за вермут, много хора се сещат единствено за Martini. И съвсем оправдано не им е нужно нищо повече. Повече от 150 години вермутите на Martini са символ на страст и стил, а вкусовете им са неповторими.
Всичко започва, когато Мартини се среща с Роси.
Алесандро Мартини – предприемач с нюх, и Луиджи Роси – талантлив и умел винар, през 1863 г. представят първия продукт на новосъздаденото си партньорство. Това е блестящият вермут Martini Rosso, създаден по рецепта,  непроменена и до днес.
Мястото, което наричат роден дом на Martini, е районът на Песионе в Северна Италия.
Съвременните главни технолози са осмо поколение майстори на Martini. Всеки следва стъпките на предшественика си и носи отговорност за качеството. Те са единствените трима в целия свят, които знаят оригиналната рецепта на Луиджи Роси.
Виното и билките са най-важните съставки на вермута. Но само в правилната комбинация успяват да завладеят сетивата ни. Продуктите на Martin са съчетание от вината Trebbiano от Емилия Романя и Катарато от Сицилия, към което се добавят ароматни билки, благоуханни плодове и подправки. Взаимодействието между тези съставки в процеса на извличане създава уникалния аромат на всеки продукт на Martini. 
Обратно към продукта