McClelland's Lowland

Malt Scotch Whisky

Наличност:

Изчерпан

Арт. номер: 162167004
Ароматът е богат, флорален, с нотки на индийско орехче и джинджифил, разпознаваем вкус на малц от Ниските земи, с лек цитрусов привкус. Вкусът е чист, ободряващ, леко сладък, пивък, с деликатни флорални нотки. Финалът е умерен, балансиран, с елегантен карамелен привкус.

Alc.%: 43.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя
T&A McClelland’s е фирма, основана в Глазгоу през 1818 г., която се занимава с блендиране и износ на уиски. През 1970 г. е придобита от Stanley P Morrison (която по-късно става Morrison Bowmore Distillers). В наши дни също много от уискитата на тази компания се произвеждат и дистрибутират в световен мащаб. Разнообразието на McClelland’s ни предоставя възможност да опознаем Шотландия и една от ключовите ѝ дестилерии. Едномалцовите уискита на марката за пръв път са пуснати в продажба през 1986 г. под имената Islay, Highland and Lowland. След завидния успех, който постигат тези три разновидности, идва ред и на Speyside  да излезе на пазара през 1999 г. Всяко от тези едномалцови уискита е преминало през трудни и сложни процеси на селекция, дестилация, зреене, за да отрази истинския характер на региона, в който е произведено. Опаковките репрезентират регионите със зашеметяващи гледки, запечатани в картините на британския илюстратор Кати Уаят. 

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.