Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Mortlach Rare Old

Mortlach

Налично

96,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 43.40%
Разфасовка 500 ml.
Вносител Авенди ООД
Ароматът е първоначално плодов, с нотки на сливи, праскови и къпини, впоследствие по-богат, с нотки на ядки и маслен кейк „Мадейра“. Вкусът е сладък, лютив, с нотки на зрели плодове и месо от дивеч. Финалът е мек и изненадващо сладък, с нотки на касис и тъмен шоколад с чили. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Mortlach Rare Old
Наричан „Звяра на Дъфтаун“ заради характерния си интензивен вкус, Mortlach Rare Old се определя от редица експерти като един от най-добрите и впечатляващи шотландски единични малцове. За него се говори, че е „най-добре пазената тайна“ от разбирачите, а в миналото, когато Mortlach е бил предпочитан избор на мастър блендърите, малцина са имали късмета да се доберат до изключително ограничените количества, налични за свободна продажба.
Вкусов профил
Аромат: Първоначално плодов, с нотки на сливи, праскови и къпини, впоследствие по-богат, с нотки на ядки и маслен кейк „Мадейра“.
Вкус: Сладък, лютив, с нотки на зрели плодове и месо от дивеч.
Финал: Мек и изненадващо сладък, с нотки на касис и тъмен шоколад с чили.
История на производител
Дестилерията „Мортлах“ е известна с това, че си служи с един от най-сложните дестилационни процеси в цяла Шотландия. Производството е организирано така, сякаш има три отделни дестилерии в една, тъй като три различни дестилационни процеса протичат паралелно. Вследствие на това произведеният от дестилерията алкохол е бленд от три вкуса: сложни малцови вкусове, леки плодови вкусове и тежки и богати вкусове. Цялостният процес е така прецизно калкулиран, че по-голямата част от прясно дестилирания алкохол преминава през повече от две дестилации, а част от него – през повече от три, поради което специалистите категоризират Mortlach като 2.81 пъти дестилиран.
Мнения за Mortlach Rare Old

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта