Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Mount Gay Special Reserve

Mount Gay

Налично

71,74 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% Не
Разфасовка 700 ml.
Вносител Леопард Трейдинг ООД
Ароматът е баланс от зрял банан и препечен хляб, нотки на ванилия, домашни сладки и горещи подправки. Вкусът е богат, опушен, остър. Финалът е плавен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Mount Gay Special Reserve
Съдържа спиртни дестилати, отлежали от 8 до 15 години. Бленд от по-стари бъчви, в които е отлежавал предимно двойно дестилиран алкохол. Характеризира се с нежен баланс на вкуса, излъчва финес, който годините придават, и предлага на консуматора истински вкус от рая на рома.
Вкусов профил
Аромат: Баланс от зрял банан и препечен хляб, нотки на ванилия, домашни сладки и горещи подправки.
Вкус: Богат, опушен, остър.
Финал: Плавен.
История на производител
Всяка велика история започва с време и място. За Mount Gay Rum времето е през 1703 г., а мястото е карибският остров Барбадос.
Сър Джон Гей бил уважаван лидер и бизнесмен, който работел неуморно в услуга на Барбадос. Негов приятел, Джон Соубър, наследил никому неизвестна дестилерия и го помолил да поеме управлението ѝ. Сър Джон Гей бързо навлязъл в тази сфера на производството. Усъвършенствал процеса на дестилация и започнал да произвежда забележителен продукт, който днес познаваме като Mount Gay Rum.
Барбадос е остров на топли, приятелски настроени хора, впечатляваща култура и, от гледна точка на рома, на изобилие от естествени източници. Особеностите на местния климат и характеристиките на почвата създават идеални условия за отглеждане на захарна тръстика – основната съставка на рома.
Вече няколко десетилетия Mount Gay Rum е спонсор на регати по цял свят и има създадена традиция на „червената шапка“. Само моряк, участвал и завършил състезание на Mount Gay Rum, е награден с емблематичната червена шапка. 
Мнения за Mount Gay Special Reserve

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта