Пакет Evan Williams Single Barrel & Jefferson's Bourbon

139,00 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162121269
Повече информация
Разфасовка 1.4 l.

Evan Williams Single Barrel:
Рядко се случва производител на бърбън да означи годината на производство върху етикета. В този случай годината 2011 стои гордо до single barrel означението, а алкохолния процент е 43,3%. Всичко това допринася за великолепния краен резултат, който е далеч над средното за този клас бърбъни ниво.
Създаден е от микс от 78% царевица, 12% ръж и 10% малцуван ечемик. Отлежавал почти 8 години, този бърбън крие в себе си аромати на сладък карамел, ванилия и дъб. Най- ярко отличим е вкуса на отлежалия дъб последван от карамел и канела. Финишът е рязък и контрастно различен от очакваното.
Jefferson's Bourbon:
Лимитирано издание на малка партида крафт бърбън. Той е много необичаен и предлага отличителен ароматен профил, благодарение на от 6 до 10-годишното си отлежаване, в леко овъглени бъчви. Jefferson's bourbon се произвежда от каша, съдържаща 60% царевица, 30% ръж и 10% малцов ечемик. Ароматът му е много изчистен и свеж, на кремообразна ванилия и топъл, пикантен вкус. Притежава нотки на дъб, карамел и малко дим. Вкусът на небцето е мек и затоплящ. Усеща се сладка ванилия, карамел, плодове, с докосване на портокалова кора, подправки и мед. Финалът му е мек и лесен, с нотките на ванилова сладост, яйчен крем и царевица.