Пълно описание за Pernod
Една от най-известните анасонови напитки днес. Историята датира от векове. Инструкции за дестилация и тайни рецепти за приготвянето им съществуват открай време и винаги са били високо ценени заради вкуса си и успокояващия ефект.
През 1792 г. френският лекар д-р Пиер Ординер открива нова рецепта за анасонов сироп в малко селце в швейцарската Юра. В неговия състав се включва пелин и първоначално е замислен като лекарство.
Ординер продава рецептата си на Даниел Дюбие. Еликсирът обаче не става популярен само заради лечебните си свойства, но и заради удоволствието, с което се консумира.
През 1805 г. Дюбие основава заедно със синовете си компанията, а оттам и първата в света дестилерия за абсент в Pontarlier, Франция. В средата на XIX век абсентът постига пика на славата си. По това време в Pontarlier вече работят повече от 20 дестилерии.
Препоръчва се да се консумира охладено и с добавяне на малко вода.
Вкусов профил
Аромат: Свеж, чист, анасонов, с билкови нотки.
Вкус: Ободряващ, плътен, подчертано анасонов.
През 1792 г. френският лекар д-р Пиер Ординер открива нова рецепта за анасонов сироп в малко селце в швейцарската Юра. В неговия състав се включва пелин и първоначално е замислен като лекарство.
Ординер продава рецептата си на Даниел Дюбие. Еликсирът обаче не става популярен само заради лечебните си свойства, но и заради удоволствието, с което се консумира.
През 1805 г. Дюбие основава заедно със синовете си компанията, а оттам и първата в света дестилерия за абсент в Pontarlier, Франция. В средата на XIX век абсентът постига пика на славата си. По това време в Pontarlier вече работят повече от 20 дестилерии.
Препоръчва се да се консумира охладено и с добавяне на малко вода.
Вкусов профил
Аромат: Свеж, чист, анасонов, с билкови нотки.
Вкус: Ободряващ, плътен, подчертано анасонов.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.