Пълно описание за Plomari
Най-важната съставка, на която се дължи уникалният вкус и аромат на узото, е анасонът, отглеждан на сертифицираните поля, собственост на дестилерията. Тези поля заемат територии около близкото селище Лисвори. Там вирее най-доброят анасон в света. Методът на дестилация - в ръчно произведени медни аламбици, също допринася за това „Пломари“ да е любимото узо на гърците. Вкусов профил Аромат: Свеж, анасонов. Вкус: Свеж, чист вкус на анасон и билки. Финал: Топъл, умерено дълъг с анасонов отенък.
История на производител
В края на XIX век Исидорос Арванитис създава узото Plomari в град Пломари, о. Лесбос. Географското положение на о. Лесбос, морето и плодородната почва осигуряват най-висококачествените билки и семена, необходими за изпълнение на неговата тайна рецепта.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.