Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Quinta Dos Murcas Assobio White

Esporao

Налично

15,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни червени меса на скара, ризото с гъби
Разфасовка 750 ml.
Регион Дуро
Температура за сервиране 16 - 18° 
Сорт Турига Насионал, Тинта Рориз, Турига Франка
Награди Assobio Red 2009 - „Essência do Vinho 2011“ - 16,5 точки; Assobio Red 2009 Decanter - 15,67 точки
Вносител Трансимпорт ООД
Цвят: Кристален, с лимоново зелени нюански

Аромат: Лимон със страстни нотки на плодове

Вкус: Изящно вино с интензивна плодова свежест и минерални нотки Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Quinta Dos Murcas Assobio White
История на производител
Първото споменаване на имота Quinta DOS Murcas датира от 1770.
Предполага се, че името Quinta DOS Murcas било дадено като позоваване на благородника на кралското домакинство, Miguel Carlos Cardoso de Sousa de Morais Colmeeiro Teles e Tavora, Първи - кмет на град Мурса и собственик на имота от 1756.
Въпреки многобройните препратки към качеството на вината Quinta DOS Murcas, факт е, че лозята са постоянно пренебрегвани с фермата преминаване от семейството на семейството и от компанията на дружеството до 1943 г. , когато Мануел Пинто де Азеведо поема управлението на имота, реновира го и презасаждане лозята.
Под ръководството на агронома Хосе де Фрейтас Сампайо , Quinta DOS Murcas е напълно трансформирано и е създадена първата система за авто - винификация, използвана в региона, в допълнение към нова складова база и винарна.
Quinta DOS Murcas остава в ръцете на семейството до 2008 г., когато Ешпорао придобива имота от правнуци Мануел Пинто де Азеведо, поемайки управлението на един от най-интересните имоти в Сима Корго.

Quinta DOS Murcas може да се похвали с уникален тероар в Дуро, който е в резултат на един много специален климат. В областа се отглеждат десетки местни сортове грозде , които са разположени на различни почви и експозиции. Типичния Дуро пейзаж се състои от високи склонове и дълбоки долини, които заемат обща площ от над 160 хектара, 58 от които са лозя , 15 хектара маслинови горички и малко над 10 хектара цитрусови овощни дървета. Климатът се харектеризира с широк температурен диапазон , откъдето идва и популярната прикаска, че има девет месеца от зима и три месеца на ада, въпреки че тези температури са по-малко екстремни, което се дължи на реката Дуро. Възползвайки се от много часове на слънце, изключително бедни почви, където се отглеждат десетки регионални сортове грозде и седем хектара лозя. Именно тази уникална комбинация , заедно с възрастта на някои лозя (над 80 години) и микс от сортове грозде , което прави вината на Кинта дос Муркаш различни и специални.
Мнения за Quinta Dos Murcas Assobio White

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта