Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Quinta Dos Murcas Porto 10 Yo Tawny

Esporao

Налично

52,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Десерти на шоколадова основа и като диджистив след храна
Alc.% 19.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Дуро (Douro)
Температура за сервиране 16 - 18° 
Сорт Тинта Рориз, Тинта Амарела, Тинта Сао (Tinta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Cao)
Вносител Делион ООД
Ароматът е комплексен и вкусен с нотки на смокиня, лешник и ванилия. Вкусът е елегантен и силен, много устойчив, с много добро балансиране на киселинността. Цветът е кехлибарен. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Quinta Dos Murcas Porto 10 Yo Tawny
Цвят: Кехлибар

Аромат: Комплексен и вкусен с нотки на смокиня, лешник и ванилия.

Вкус:  Елегантен и силен, много устойчиво, добро балансиране на киселинността.

Идеално за консумация до 2022г.
История на производител
Първото споменаване на имота Quinta DOS Murças датира от 1770.
Предполага се, че името Quinta DOS Murças било дадено като позоваване на благородника на кралското домакинство, Miguel Carlos Cardoso de Sousa de Morais Colmeeiro Teles e Távora, Първи - кмет на град Мурса и собственик на имота от 1756.
Въпреки многобройните препратки към качеството на вината Quinta DOS Murças, факт е, че лозята са постоянно пренебрегвани с фермата преминаване от семейството на семейството и от компанията на дружеството до 1943 г. , когато Мануел Пинто де Азеведо поема управлението на имота, реновира го и презасаждане лозята.
Под ръководството на агронома Хосе де Фрейтас Сампайо , Quinta DOS Murças е напълно трансформирано и е създадена първата система за авто - винификация, използвана в региона, в допълнение към нова складова база и винарна.
Quinta DOS Murças остава в ръцете на семейството до 2008 г., когато Ешпорао придобива имота от правнуци Мануел Пинто де Азеведо, поемайки управлението на един от най-интересните имоти в Сима Корго.

Quinta DOS Murças може да се похвали с уникален тероар в Дуро, който е в резултат на един много специален климат. В областа се отглеждат десетки местни сортове грозде , които са разположени на различни почви и експозиции. Типичния Дуро пейзаж се състои от високи склонове и дълбоки долини, които заемат обща площ от над 160 хектара, 58 от които са лозя , 15 хектара маслинови горички и малко над 10 хектара цитрусови овощни дървета. Климатът се харектеризира с широк температурен диапазон , откъдето идва и популярната прикаска, че има девет месеца от зима и три месеца на ада, въпреки че тези температури са по-малко екстремни, което се дължи на реката Дуро. Възползвайки се от много часове на слънце, изключително бедни почви, където се отглеждат десетки регионални сортове грозде и седем хектара лозя. Именно тази уникална комбинация , заедно с възрастта на някои лозя   (над 80 години) и микс от сортове грозде , което прави вината на Кинта дос Муркаш различни и специални.
Мнения за Quinta Dos Murcas Porto 10 Yo Tawny

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта