Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Robert Mondavi Private Selection Meritage

Robert Mondavi

Налично

23,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Гриловани свински или агнешки пържоли, свинско или агнешко задушено
Alc.% 14.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Централно крайбрежие на Калифорния, САЩ (California Central Coast, USA)
Температура за сервиране 18 ºC
Сорт Каберне Совиньон, Мерло, Малбек, Пети Вердо (Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot)
Вносител Авенди ООД
Ароматът е богат, комплексен, със силно изразено ухание на сини сливи и черни череши. Вкусът е наситен, ненатрапчив, пивък вкус на черни горски плодове с пиперливи нотки. Цветът е наситен черно-червен.  Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Robert Mondavi Private Selection Meritage
Гроздови сортове: Преобладаващо Каберне Совиньон, бленд с Мерло, Малбек, Пети Вердо.

Регион на производство: калифорнийско крайбрежие, САЩ.

Цвят: наситен черно-червен.

Аромат: богат, комплексен, със силно изразено ухание на сини сливи и черни череши.

Вкус: наситен, ненатрапчив, пивък вкус на черни горски плодове с пиперливи нотки. 
История на производител
Робърт Мондави открива винарната си през 1966 г. със стремежа да създаде едни от най-изисканите вина в световен план. Избира лозята на То Калон (To Kalon Vineyard) в сърцето на долината Напа (Napa Valley) за дом на винарната и се отдава на новаторство и експерименти с чисто сортови вина, бъчви с различни обеми и видове дървесина, с различна степен на изпичане, различни видове филтрация, бутилиране на вина с различна степен на отлежаване. През цялото това време обаче той прави и сравнителни дегустации с най-големите френски вина. Негова е идеята за винения туризъм, която успява да развие до такава степен, че днес Напа буквално се е превърнала в неин синоним.

През 1979 г. той и барон Дьо Ротшилд основават първото по рода си трансатлантическо партньорство. Срещата им довежда и до създаването на Opus One – вино, което и до днес пленява ценителите и колекционерите.
Робърт Мондави е невероятно влиятелна фигура. Проправя пътя за американските вина и това негово завещание остава в историята. Въпреки финансовите затруднения, пред които се изправя компанията през годините, той не пренебрегва дори за миг изградените си принципи в производството си на висококачествени вина. По-късно в живота си дарява милиони долари и на Калифорнийския университет в Дейвис и основа центъра за вино и изкуство "Копиа" в Напа. Помирява се с брат си Питър, с когото в средата на 60-те се скарват грандиозно. Именно това дълбоко неразбирателство помежду им накарало Робърт Мондави да се отдели от семейния винарски бизнес и да създаде собствена винарна.
Днес всички, които се грижат за лозята и производството в Robert Mondavi, с гордост продължават мисията му и се стремят към съвършенство със същата страст и новаторски дух, каквито безусловно притежавал и той самият.
Мнения за Robert Mondavi Private Selection Meritage

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта