Robert Mondavi Private Selection Zinfandel

Вино Зинфандел 0.75л
23,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163801121
Повече информация
Подходящи храни Свинско, говеждо, агнешко, наденица, лазаня, канелони, спагети, сирена - пармезан, зрял чадър и гауда
Alc.% 14.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Напа, Калифорния, САЩ (Napa, California, USA)
Температура за сервиране 18 ºC
Сорт Зинфандел (Zinfandel)
Награди Concours Mondial de Bruxelles, 2016: Сребърен медал Decanter World Wine Awards, 2016: Бронзов медал Decanter World Wine Awards, 2010: Препоръчано Indy International Wine Competition, 2006: Бронзов медал San Francisco Chronicle Wine Competition, 2006: Сребърен медал
Вносител Авенди ООД
Притежава лек, свеж аромат на червени череши с нотки на горски плодове. Вкусът е балансиран, комплексен, с привкус на ягоди и череши и доловими ванилови оттенъци. Цветът е наситен и искрящ, гранатовочервен.  
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Robert Mondavi

Робърт Мондави открива винарната си през 1966 г. със стремежа да създаде едни от най-изисканите вина в световен план. Избира лозята на То Калон (To Kalon Vineyard) в сърцето на долината Напа (Napa Valley) за дом на винарната и се отдава на новаторство и експерименти с чисто сортови вина, бъчви с различни обеми и видове дървесина, с различна степен на изпичане, различни видове филтрация, бутилиране на вина с различна степен на отлежаване. През цялото това време обаче той прави и сравнителни дегустации с най-големите френски вина. Негова е идеята за винения туризъм, която успява да развие до такава степен, че днес Напа буквално се е превърнала в неин синоним. През 1979 г. той и барон Дьо Ротшилд основават първото по рода си трансатлантическо партньорство. Срещата им довежда и до създаването на Opus One – вино, което и до днес пленява ценителите и колекционерите. Робърт Мондави е невероятно влиятелна фигура. Проправя пътя за американските вина и това негово завещание остава в историята. Въпреки финансовите затруднения, пред които се изправя компанията през годините, той не пренебрегва дори за миг изградените си принципи в производството си на висококачествени вина. По-късно в живота си дарява милиони долари и на Калифорнийския университет в Дейвис и основа центъра за вино и изкуство "Копиа" в Напа. Помирява се с брат си Питър, с когото в средата на 60-те се скарват грандиозно. Именно това дълбоко неразбирателство помежду им накарало Робърт Мондави да се отдели от семейния винарски бизнес и да създаде собствена винарна. Днес всички, които се грижат за лозята и производството в Robert Mondavi, с гордост продължават мисията му и се стремят към съвършенство със същата страст и новаторски дух, каквито безусловно притежавал и той самият.