Robert Mondavi Woodbridge Chardonnay

14,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163802122
Повече информация
Подходящи храни Стартери, включително летни зеленчуци на скара и пресни плодове, ястия като гриловано пилешко месо, подправено с лимон и пипер. 
Alc.% 13.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Калифорния, САЩ (California, USA)
Температура за сервиране 11 ºC
Сорт Шардоне (Chardonnay)
Награди Decanter World Wine Awards, 2016: Препоръчано
Вносител Авенди ООД
Ароматът е тропически плодове с канелени и кленови нотки. Вкусът е с балансирана плътност и деликатна тропическа сладост. Цветът е наситен златист цвят, с искрящи отблясъци.  

История на производител: Robert Mondavi

Робърт Мондави открива винарната си през 1966 г. със стремежа да създаде едни от най-изисканите вина в световен план. Избира лозята на То Калон (To Kalon Vineyard) в сърцето на долината Напа (Napa Valley) за дом на винарната и се отдава на новаторство и експерименти с чисто сортови вина, бъчви с различни обеми и видове дървесина, с различна степен на изпичане, различни видове филтрация, бутилиране на вина с различна степен на отлежаване. През цялото това време обаче той прави и сравнителни дегустации с най-големите френски вина. Негова е идеята за винения туризъм, която успява да развие до такава степен, че днес Напа буквално се е превърнала в неин синоним. През 1979 г. той и барон Дьо Ротшилд основават първото по рода си трансатлантическо партньорство. Срещата им довежда и до създаването на Opus One – вино, което и до днес пленява ценителите и колекционерите. Робърт Мондави е невероятно влиятелна фигура. Проправя пътя за американските вина и това негово завещание остава в историята. Въпреки финансовите затруднения, пред които се изправя компанията през годините, той не пренебрегва дори за миг изградените си принципи в производството си на висококачествени вина. По-късно в живота си дарява милиони долари и на Калифорнийския университет в Дейвис и основа центъра за вино и изкуство "Копиа" в Напа. Помирява се с брат си Питър, с когото в средата на 60-те се скарват грандиозно. Именно това дълбоко неразбирателство помежду им накарало Робърт Мондави да се отдели от семейния винарски бизнес и да създаде собствена винарна. Днес всички, които се грижат за лозята и производството в Robert Mondavi, с гордост продължават мисията му и се стремят към съвършенство със същата страст и новаторски дух, каквито безусловно притежавал и той самият.