Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Robert Mondavi Woodbridge Zinfandel

Robert Mondavi

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Сьомга на скара, пиле на скара, агнешко печено, агнешки кебапчета и пилешки шишчета, подправени с пипер.
Alc.% 14.50%
Разфасовка 750 ml.
Регион Калифорния, САЩ (California, USA)
Температура за сервиране 18°C
Сорт Зинфандел (Zinfandel)
Вносител Авенди ООД
Ароматът е с ведро ухание на грозде Зинфандел, с изразен аромат на къпини, череши, подправки. Вкусът е балансиран, богат, плътен с меки танини и деликатен ванилов привкус. Цветът е наситен, плътен, тъмночервен.  Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Robert Mondavi Woodbridge Zinfandel
Гроздови сортове: Зинфандел.

Регион на производство: Калифорния, САЩ.

Цвят: наситен, плътен, тъмночервен.

Аромат: ведро ухание на грозде Зинфандел, с изразен аромат на къпини, череши, подправки.

Вкус: балансиран, богат, плътен с меки танини и деликатен ванилов привкус.
История на производител
Робърт Мондави открива винарната си през 1966 г. със стремежа да създаде едни от най-изисканите вина в световен план. Избира лозята на То Калон (To Kalon Vineyard) в сърцето на долината Напа (Napa Valley) за дом на винарната и се отдава на новаторство и експерименти с чисто сортови вина, бъчви с различни обеми и видове дървесина, с различна степен на изпичане, различни видове филтрация, бутилиране на вина с различна степен на отлежаване. През цялото това време обаче той прави и сравнителни дегустации с най-големите френски вина. Негова е идеята за винения туризъм, която успява да развие до такава степен, че днес Напа буквално се е превърнала в неин синоним.

През 1979 г. той и барон Дьо Ротшилд основават първото по рода си трансатлантическо партньорство. Срещата им довежда и до създаването на Opus One – вино, което и до днес пленява ценителите и колекционерите.
Робърт Мондави е невероятно влиятелна фигура. Проправя пътя за американските вина и това негово завещание остава в историята. Въпреки финансовите затруднения, пред които се изправя компанията през годините, той не пренебрегва дори за миг изградените си принципи в производството си на висококачествени вина. По-късно в живота си дарява милиони долари и на Калифорнийския университет в Дейвис и основа центъра за вино и изкуство "Копиа" в Напа. Помирява се с брат си Питър, с когото в средата на 60-те се скарват грандиозно. Именно това дълбоко неразбирателство помежду им накарало Робърт Мондави да се отдели от семейния винарски бизнес и да създаде собствена винарна.
Днес всички, които се грижат за лозята и производството в Robert Mondavi, с гордост продължават мисията му и се стремят към съвършенство със същата страст и новаторски дух, каквито безусловно притежавал и той самият.
Мнения за Robert Mondavi Woodbridge Zinfandel

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта