Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Royal Salute 38 YO – Stone of Destiny

Royal Salute

Налично

1 446,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Перно Рикар България ЕООД
Ароматът е на сочни плодове, твърд карамел и орех с нотки на сушени смокини. Вкусът е на малц, стафиди, тютюнев оттенък, нотки на черен шоколад, ябълка и пиперливи подправки. Финалът е пиперлив, малцов, с лек привкус на шери. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 3 глас(а)
Пълно описание за Royal Salute 38 YO – Stone of Destiny
Невероятен 38-годишен бленд от Chivas. Името му „Stone of Destiny“ – „Камък на съдбата“, идва от легендарния червен пясъчник, около който се извършвала коронацията на шотландските крале. Това е символ, обгърнат в много мистерия.
Вкусов профил
Аромат: Сочни плодове, твърд карамел и орех с нотки на сушени смокини.
Вкус: Малц, стафиди, тютюнев оттенък, нотки на черен шоколад, ябълка и пиперливи подправки.
Финал: Пиперлив, малцов, с лек привкус на шери.
История на производител
В началото на XIX век братята Джон и Джеймс Чивас създават своя гурме магазин в Абърдийн. Славата им бързо се разраства и през 1843 г. получават първото разрешение да снабдяват кралица Виктория.
Но през 50-те години на XIX век на Джеймс се удава възможност да създаде уиски, което да задоволи все по-изисканите му клиенти.
Истински пионер в изкуството на смесването, той прави впечатляващо проучване на видовете малцово и зърнено уиски.
След много експерименти създава уиски с напълно различно от познатото качество – меко, фино, щедро и с чувствително влияние от местността на Спейсайд.
Излиза на пазара през 1909 г., светкавично се превръща в най-луксозното уиски в света.
До този момент никой не е правил подобно уиски. Само за няколко месеца доставките вече не могат да смогнат на търсенето.
Но идва Първата световна война и започва ерата на Сухия режим. 25-годишното Chivas Regal изчезва, за да се превърне в един от най-търсените продукти от ценители и колекционери.
В началото на 50-те обаче се ражда една нова класика – Chivas Regal 12. Този първокласен бленд, съставен от 12-годишни уискита, печели сърцата на американците буквално за един ден.
През 2001 г. Pernod Ricard купува Chivas Regal. Собствениците се променят,  но неповторимият стил и характер на Chivas Regal се запазват благодарение на главния технолог Колин Скот, който продължава да поддържа жива традицията на Chivas Brothers.
Мнения за Royal Salute 38 YO – Stone of Destiny

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта