Ruffino Modus 2011

59,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163801098
Повече информация
Подходящи храни Сервира се с ястия от говеждо месо, бекон, маниоти с пълнеж от говеждо месо, сос Болонезе и стари сирена, включително таледжо (taleggio), пекорино (pecorino) и гауда (gouda).
Alc.% 13.50%
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 15-17 °C
Сорт 34% Санджовезе (Sangiovese), 33% Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon), 33% Мерло (Merlot)
Вносител Авенди ООД
Ароматът му е интензивен, сложен и плодов. Първоначалните аромати са на зрели червени и черни плодове, като череши, сливи и къпини, които са типични за сорта Санджовезе, а в последствие те се допълват от нотки на подправки, сладък тютюн и изискани балсамови бележки на финала. Вкусът му е хармоничен и модерен, с тоскански финес и стил. Това вино е богато на копринени танини и аромати на зрели плодове, ванилия и къпини.
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Ruffino

Областта Тоскана е блестящата комбинация на различни фактори, които допринасят за неповторимите характеристики на виното от региона. Богатите на минерали почви, охлаждащото влиянието на Средиземно море и сухите лета подпомагат растежа и узряването на грозде в лозята, разположени на пищни, слънчеви хълмове. През 1877 г., братовчедите Иларио и Леополдо Руфино, прегърнали обща страст към винопроизводството, създават малка винарска изба в град Понтасивее, близо до Флоренция. Това е район, който вече има утвърдена, вековна традиция в отглеждането на изключително винено грозде. Във времето качеството на вината на винарната Ruffino, се развиват все повече и повече. Братовчедите Руфино усъвършенстват своите умения като приемат за свое мото „Тук правим идеалното вино“. Скоро вината Ruffino стават еталон за чисти и балансирани вина. Имиджът на Ruffino е затвърден както в национален, така и в международен мащаб, когато тяхното Chianti печели златен медал на изложбата за вино в Милано през 1881 г., награда в изложението през 1884 г. и друг златен медал на изложението в Антверпен през 1885 г. Заинтригуван от репутацията на винарската изба, през 1890 г. херцогът на Аоста предприема дълго пътуване, за да вкуси виното "Руфино", за което е чувал толкова много. Той е толкова впечатлен от вината, които опитал, че назначил Руфино за официален доставчик на италианското кралско семейство. През 1927 г. Руфино връща жеста, като кръщава своя първа реколта отлежали вина Riserva Ducale, кръстена на херцог Аоста, като признание за неговия уважаван патронаж. Репутацията на вината Ruffino продължава да се разраства и Ruffino започва да изнася вината си в САЩ и други държави. Всъщност, първото вино Chianti, внесено и продавано в САЩ, бе това на Ruffino. След Втората световна война Руфино закупува първия от своите Тоскански имоти - Villa di Montemasso (Вила ди Монтемасо) в региона Chianti Classico. Руфино продължава да инвестира в нови лозя и се превръща в една от първите големи винарни със собствени лозови насаждения в трите най-известни района в Италия, произвеждащи вино - Chianti Classico, Brunello di Montalcino и Vino Nobile di Montepulciano. Ruffino се утвърди като лидер в Chianti, като придоби известност със своите последователност и качество, а Ruffino Chianti се превърна в глобален посланик на тосканските вина по целия свят. Не е изненадващо, че когато през 1984 год. Кианти за пръв път бе признато за вино DOCG, Ruffino Chianti DOCG получи първата гаранционна лента # AAA00000001.