Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Ruffino Riserve Ducale Oro Chianti Classico Riserva Docg

Ruffino

Налично

63,59 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Riserva Ducale Oro се съчетава прекрасно с изящни и традиционни италиански ястия като спагети „Болонезе“, други ястия от паста, рагу от дива свиня и патладжан с пармезан. Също така е чудесно подхожда към ястия като риба на скара и печени зеленчуци.
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 15-17 °C
Сорт 85% Санджовезе (Sangiovese), 10% Мерло (Merlot), 5% Колорино (Colorino)
Вносител Авенди ООД
Цветът е рубиненочервено с гранатови нюанси. Притежава мощен аромат с череша, слива и черен пипер с бележки от евкалипт, шоколад и пикантен бял пипер. Вкусът е силно плодов, с елегантни танини, като финала се характеризира с бележки на приятен сладък тютюн, сливи и балсамови билки. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 2 глас(а)
Пълно описание за Ruffino Riserve Ducale Oro Chianti Classico Riserva Docg
Двадесет години след първото издание на Ризерва Ducale през 1927, беше произведено първото Ruffino Ризерва Ducale Oro, за да се отбележи изключителната реколта през годината. Тази традиция продължава и днес. Riserva Ducale Oro е най-истинският израз на отделен тероар, който е 100% произведен от известните „Гритоле“ в имението „Сантетам“ на Ruffino в популярния подрегион Castellina на Chianti Classico. Това вино се произвежда само в случай на изключителни реколти. Ако гроздето не отговаря на изискванията на винопроизводителите, виното няма да бъде направено. Riserva Ducale Oro се стреми към изискано ниво на качество, като започне с най-добрите, ръчно събрани грозде Sangiovese от летните лозя на Ruffino и продължава с безупречни стандарти през всички фази на винопроизводството. Някои от най-добрите реколти през последните 50 години включват: 1949, 1955, 1970, 1975, 1983, 1985, 1990, 1999, 2001, 2004, 2006, 2007 и 2010. Тъй като Riserva Ducale Oro се отличава с изключителната си изба, вина от тези реколти все още могат да се използват и днес. Гроздето се избрира само от имотите на Ruffino - Gretole, Santedame и Casavecchia Cagnano, разположени в сърцето на Кастелина и на Кианти. Лозята се намират на хълмиста земя с бедна, скалиста, с галестна почва от смес на глина и пясък. Микроклиматът се характеризира с горещи и сухи лета, с високи температурни колебания, които позволяват оптимално узряване на гроздето. Надморската височина е 82-1,300 фута над морското равнище. Гъстота на лозите е 10 000 лози за един акър. Възрастта на лозята е 15-25 години, а добивът е 12 тона на акър. Riserva Ducale Oro Chianti Classico Gran Selezione се произвежда от много грижливо подбрани гроздове по време на прибиране на реколтата. Избирането започна през третата седмица на септември и приключи първата седмица на октомври. Ферментацията се извършва в терморегулирани вани от неръждаема стомана при средна температура 28°С за 10 дни. Пост-ферментационното отлежаване е върху люспите и продължава още 10 дни, в бетонови вани за малолактична ферментация. Виното старее общо 36 месеца - първите 12 месеца в бетонни вани, последващите 12 месеца в „славянски“ дъбови бъчви (около 925-2000 галона) и накрая 12 месеца в бъчви „barriques“ и „ tonneax“.
История на производител
Областта Тоскана е блестящата комбинация на различни фактори, които допринасят за неповторимите характеристики на виното от региона. Богатите на минерали почви, охлаждащото влиянието на Средиземно море и сухите лета подпомагат растежа и узряването на грозде в лозята, разположени на пищни, слънчеви хълмове. През 1877 г., братовчедите Иларио и Леополдо Руфино, прегърнали обща страст към винопроизводството, създават малка винарска изба в град Понтасивее, близо до Флоренция. Това е район, който вече има утвърдена, вековна традиция в отглеждането на изключително винено грозде.
Във времето качеството на вината на винарната Ruffino, се развиват все повече и повече. Братовчедите Руфино усъвършенстват своите умения като приемат за свое мото „Тук правим идеалното вино“. Скоро вината Ruffino стават еталон за чисти и балансирани вина. Имиджът на Ruffino е затвърден както в национален, така и в международен мащаб, когато тяхното Chianti печели златен медал на изложбата за вино в Милано през 1881 г., награда в изложението през 1884 г. и друг златен медал на изложението в Антверпен през 1885 г.
Заинтригуван от репутацията на винарската изба, през 1890 г. херцогът на Аоста предприема дълго пътуване, за да вкуси виното "Руфино", за което е чувал толкова много. Той е толкова впечатлен от вината, които опитал, че назначил Руфино за официален доставчик на италианското кралско семейство. През 1927 г. Руфино връща жеста, като кръщава своя първа реколта отлежали вина Riserva Ducale, кръстена на херцог Аоста, като признание за неговия уважаван патронаж.
Репутацията на вината Ruffino продължава да се разраства и Ruffino започва да изнася вината си в САЩ и други държави. Всъщност, първото вино Chianti, внесено и продавано в САЩ, бе това на Ruffino.
След Втората световна война Руфино закупува първия от своите Тоскански имоти - Villa di Montemasso (Вила ди Монтемасо) в региона Chianti Classico. Руфино продължава да инвестира в нови лозя и се превръща в една от първите големи винарни със собствени лозови насаждения в трите най-известни района в Италия, произвеждащи вино - Chianti Classico, Brunello di Montalcino и Vino Nobile di Montepulciano.
Ruffino се утвърди като лидер в Chianti, като придоби известност със своите последователност и качество, а Ruffino Chianti се превърна в глобален посланик на тосканските вина по целия свят. Не е изненадващо, че когато през 1984 год. Кианти за пръв път бе признато за вино DOCG, Ruffino Chianti DOCG получи първата гаранционна лента # AAA00000001.
Мнения за Ruffino Riserve Ducale Oro Chianti Classico Riserva Docg

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта