Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Ruffino Torgaio Toscana

Ruffino

Налично

15,59 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Идеално подхожда към леко подправени студени местни деликатеси, различни салами или към рибни ястия и особено към рибна супа.
Alc.% 12.00%
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 15-17 °C
Сорт Санджовезе (Sangiovese), Мерло (Merlot)
Вносител Авенди ООД
Притежава наситен пурпурно - рубинен цвят. Ароматът му е силно изразен, плодов - на череша, касис, слива и черна череша. Флоралният принос е забележителен, особено на виолетка. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Ruffino Torgaio Toscana
В лозята на Монтепулчиано (Montepulciano), в имението Лодола Нуова (Lodola Nuova) и в Монтериджиони (Monteriggioni), в имението Ла Солатия (La Solatia), се произвежда превъзходно грозде Sangiovese и Merlot, които заедно образуват букета на Torgaio. Това вино, за първи път се бутилира през 1981 г. Del Torgaio от времето, когато е създадено, остава с непокътната същността: това е „живо“ вино, лесно за пиене, ярко плодово и цветно. Завладяващо и приятно, консумацията му е подходяща за всички случаи, като се пие умерено студено.
История на производител
Областта Тоскана е блестящата комбинация на различни фактори, които допринасят за неповторимите характеристики на виното от региона. Богатите на минерали почви, охлаждащото влиянието на Средиземно море и сухите лета подпомагат растежа и узряването на грозде в лозята, разположени на пищни, слънчеви хълмове. През 1877 г., братовчедите Иларио и Леополдо Руфино, прегърнали обща страст към винопроизводството, създават малка винарска изба в град Понтасивее, близо до Флоренция. Това е район, който вече има утвърдена, вековна традиция в отглеждането на изключително винено грозде.
Във времето качеството на вината на винарната Ruffino, се развиват все повече и повече. Братовчедите Руфино усъвършенстват своите умения като приемат за свое мото „Тук правим идеалното вино“. Скоро вината Ruffino стават еталон за чисти и балансирани вина. Имиджът на Ruffino е затвърден както в национален, така и в международен мащаб, когато тяхното Chianti печели златен медал на изложбата за вино в Милано през 1881 г., награда в изложението през 1884 г. и друг златен медал на изложението в Антверпен през 1885 г.
Заинтригуван от репутацията на винарската изба, през 1890 г. херцогът на Аоста предприема дълго пътуване, за да вкуси виното "Руфино", за което е чувал толкова много. Той е толкова впечатлен от вината, които опитал, че назначил Руфино за официален доставчик на италианското кралско семейство. През 1927 г. Руфино връща жеста, като кръщава своя първа реколта отлежали вина Riserva Ducale, кръстена на херцог Аоста, като признание за неговия уважаван патронаж.
Репутацията на вината Ruffino продължава да се разраства и Ruffino започва да изнася вината си в САЩ и други държави. Всъщност, първото вино Chianti, внесено и продавано в САЩ, бе това на Ruffino.
След Втората световна война Руфино закупува първия от своите Тоскански имоти - Villa di Montemasso (Вила ди Монтемасо) в региона Chianti Classico. Руфино продължава да инвестира в нови лозя и се превръща в една от първите големи винарни със собствени лозови насаждения в трите най-известни района в Италия, произвеждащи вино - Chianti Classico, Brunello di Montalcino и Vino Nobile di Montepulciano.
Ruffino се утвърди като лидер в Chianti, като придоби известност със своите последователност и качество, а Ruffino Chianti се превърна в глобален посланик на тосканските вина по целия свят. Не е изненадващо, че когато през 1984 год. Кианти за пръв път бе признато за вино DOCG, Ruffino Chianti DOCG получи първата гаранционна лента # AAA00000001.
Мнения за Ruffino Torgaio Toscana

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта