Пълно описание за Sauza Silver
Двойно дестилирана за по-мек характер, Sauza Silver е текила с изключително качество. Притежава чист и отчетлив вкус на агаве и е най-продаваният продукт на марката.
Вкусов профил
Аромат: Свеж аромат на агаве, цитрус и летни плодове.
Вкус: Свеж, плодов вкус на сладко агаве.
Финал: Чист и свеж, с доловима сладост и пиперливи нотки.
История на производител
Вкусов профил
Аромат: Свеж аромат на агаве, цитрус и летни плодове.
Вкус: Свеж, плодов вкус на сладко агаве.
Финал: Чист и свеж, с доловима сладост и пиперливи нотки.
Сенобио Сауца е едва на 16, когато започва да изучава как да отглежда агаве и да произвежда „вино де мезкал“ (едно от имената на текилата по онова време).
След няколко години работа в дестилерия изучил тънкостите на производствения процес. Напуснал и започнал да се занимава с търговия на мезкал из цяло Мексико.
Успехът бил на негова страна от самото начало, но не се осланял само на него и усилено работел над всеки етап от производството. Той непрестанно експериментирал, докато не открил пътя към перфектния дестилат от агаве. Бизнесът се разраства и три години по-късно купува La Antigua Cruz – дестилерия, основана през 1805 г. Няколко години по-късно купува и имението Hacienda de San Martin de las Cañas, което се превръща в Casa Sauza — главна квартира на компанията. Сенобио засажда в имението повече от 2 милиона корена агаве и започва да произвежда около 800 бъчви текила годишно.
Но скоро се ориентира към отглеждането специално на синьо агаве, смятайки го за най-подходящия сорт за производство на текила.
Той е и от първите, които заменят метода на изпичане на агавето в изкопани в земята ровове с подгрявани с пара фурни.
След смъртта на Сенобио Сауца наследниците му неуморно се грижат за създадената от него неповторима напитка, спазват рецептата и традициите му и я превръщат в символ на Мексико.
След няколко години работа в дестилерия изучил тънкостите на производствения процес. Напуснал и започнал да се занимава с търговия на мезкал из цяло Мексико.
Успехът бил на негова страна от самото начало, но не се осланял само на него и усилено работел над всеки етап от производството. Той непрестанно експериментирал, докато не открил пътя към перфектния дестилат от агаве. Бизнесът се разраства и три години по-късно купува La Antigua Cruz – дестилерия, основана през 1805 г. Няколко години по-късно купува и имението Hacienda de San Martin de las Cañas, което се превръща в Casa Sauza — главна квартира на компанията. Сенобио засажда в имението повече от 2 милиона корена агаве и започва да произвежда около 800 бъчви текила годишно.
Но скоро се ориентира към отглеждането специално на синьо агаве, смятайки го за най-подходящия сорт за производство на текила.
Той е и от първите, които заменят метода на изпичане на агавето в изкопани в земята ровове с подгрявани с пара фурни.
След смъртта на Сенобио Сауца наследниците му неуморно се грижат за създадената от него неповторима напитка, спазват рецептата и традициите му и я превръщат в символ на Мексико.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.