Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Talisker 10 Y.O.

Talisker

Налично

64,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 45.80%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Авенди ООД
Темпераментен, необуздан и волен, стъпил с единия крак на сушата, а с другия – в морето, Talisker е уиски със сложен характер, което предизвиква вкусовите рецептори, но, опитали го веднъж, трудно бихме могли да го забравим. Ароматът е на силен торфен пушек, лек намек за морска сол и пресни стриди, цитрусова сладост. Вкусът е плътна сладост на сушени плодове, облачета пушек, силен вкус на ечемичен малц, стоплящ и интензивен, пиперлив. Финалът е огромен, дълъг, стоплящ и пиперлив в края, с апетитна сладост. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 4.5 от 5 / Гласували: 13 глас(а)
Пълно описание за Talisker 10 Y.O.
Talisker е единственото едномалцово уиски, създадено от морето край бреговете на остров Скай – едно от най-отдалечените, сурови и красиви кътчета в Шотландия. Преливащ от опушеност, удивителни нотки на черен пипер и със завършен и мек финал, Talisker 10 Y.O. е едно възхитително противоречие.
Родната дестилерия на това уиски е основана през 1830 г. от братята Хю и Кенет Макаскил, а още през 1898 г. Talisker вече е едно от най-продаваните малцови уискита в Обединеното кралство. Вече повече от 175 години процесът на дестилация практически остава непроменен – Talisker все още се дестилира двукратно и успешно съхранява своя богат, дълбок характер с типичните морски нотки на уиски от крайбрежието. Малцът е важна съставка в блендовете на Johnnie Walker, а логото с ходещия човек дори е част етикета на Talisker до 80-те години на XX век. Сред известните почитатели на това впечатляващо уиски е авторът на „Доктор Джекил и мистър Хайд“ Робърт Луис Стивънсън, който го нарича „Краля на питиетата“ в пътеписа си от 1880 г. „Завръщането на един шотландец от чужбина“.
Темпераментен, необуздан и волен, стъпил с единия крак на сушата, а с другия – в морето, Talisker е уиски със сложен характер, което предизвиква вкусовите рецептори, но, опитали го веднъж, трудно бихме могли да го забравим.
Вкусов профил
Аромат: Силен торфен пушек, лек намек за морска сол и пресни стриди, цитрусова сладост.
Вкус: Плътна сладост на сушени плодове, облачета пушек, силен вкус на ечемичен малц, стоплящ и интензивен, пиперлив.
Финал: Огромен, дълъг, стоплящ и пиперлив в края, с апетитна сладост.
История на производител
Историята на марката започва през 1825 г., когато Хю Макаскил придобива имението „Талискър“ и северния край на полуостров Мингиниш на неприветливия, но красив остров Скай. Смята се, че името „Talisker“ произлиза от старонорвежкото „Thalas Gair“, което означава „Наклонена скала“. Пет години по-късно заедно с брат си построява дестилерията на брега на Лох Харпорт. Още през 1898 г. Talisker вече е едно от най-продаваните малцови уискита в Обединеното кралство. Преминал през огън, война и финансови кризи, този най-северен пост – единствената дестилерия на Скай – успява да се съхрани и до ден днешен продължава да произвежда пословично отлични уискита, които завладяват небцата и сърцата на любители и специалисти.
Мнения за Talisker 10 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта